x

Lukas Graham
3 (The Purple Album)

De danske verdensmænd går ned i tempo på bundsolid treer

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 26.10.2018
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Efter det internationale gennembrud med forgængeren er der mildt sagt store forventninger til Lukas Grahams tredje album. Gruppen ryster dog ikke på hånden, men leverer endnu et bundsolidt album, hvor tempoet generelt er lavere end på forgængerne, men ellers er meget ved det gamle – også coveret, igen-igen.

Nogle af Lukas Grahams stærkeste kort er Lukas Forchhammers sjælfulde og intense stemme og hans meget personlige tekster, og begge dele tager stik hjem på åbningsnummeret ”Not a Damn Thing Changed” om en vens selvmord. Familien besynges traditionen tro også, denne gang blandt andet Forchhammers toårige datter på den smukke ”Lullaby”, der lyder som et kommende hit, mens singlen ”Love Someone” minder os om, at den, der elsker, også kan miste. Verdens usikre tilstand bliver dog også kommenteret på den ligeledes hitpotentielle ”You’re Not the Only One (Redemption Song)”, der hylder Lennon og Marley, og hvor man kan se de mange lysende mobiltelefoner foran sig.

Sangene er melodiske og velskrevne, og samtlige numre varer mellem tre og fire minutter og synes skræddersyede til alverdens playlister og radiostationer. Flere numre prydes af strygere og/eller et velsyngende gospelkor, blandt andet den religiøst klingende ”Hold My Hand”. Det eneste, man savner, er lidt til dansegulvet, for bortset fra den let funky ”Unhappy” er der ikke meget at flytte fødderne til, og de mange i sig selv flotte klaverballader kommer nærmest til at skygge for hinanden, når de er lige ved at falde over hverandre. Det er dog kun et mindre problem på en mere end godkendt treer, der sagtens kan blive endnu et globalt hit – og fortjener det.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA