x
Sterling: Sorte tangenter

Sterling
Sorte tangenter

ANMELDELSE: Finurlige danske indierockere tilbage, hvor de slap

GAFFA

EP / Novopop
Udgivelse D. 26.10.2018
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Hele otte år efter deres seneste album er de danske indierockere Sterling tilbage, denne gang med en ep. Åbningsnummeret "Tsar Bomba" er klassisk Sterling, når de er bedst a la "Rødvin2004", Brian Eno/TV-2-coveret "Ubesvaret opkald" og "Ikke rigtig i mit hoved": Højt tempo, særdeles iørefaldende omkvæd og en dobbelttydig tekst, der hylder verdens største brintbombe – og en melodi og et arrangement, der sjovt nok minder en del om Plastic Bertrands 1977-hit "Ca plane pour moi".

Helt så veloplagte er trioen ikke på ep'ens øvrige tre numre, men de holder et solidt niveau. Den let melankolske, men stadig energiske "Mørket vinder ind" byder på melodisk, analog synth og en ordspilsrig tekst om at blive ældre – med guldkorn som "Sidste smil sidder nu/indtørret under vesten/Kønsdriften er endeligt/Standset på grund af blæsten" og "Snart nattes det, brødre".

"Sallingvej" er udspillets mest guitarorienterede sang, mens "Armen i karmen" igen er let vemodig og sprogligt byder på det originale billede "dig og mig ud ad en syrnet mælkevej". Sterling er tilbage med både humor, eftertænksomhed og gedigne sange, og mange tak for det. Nu må de gerne komme med et helt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA