x
Foals: Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1

Foals
Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1

Legende lethed fra Oxfords fineste

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 08.03.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Oxford-bandet Foals er over de sidste 10 år gået fra opportunistiske math-rockere til noget af det mest præten- og ambitiøse på den engelske musikscene. Så hvorfor ikke lige et to-delt album?

”Exits” er en glimrende og legesyg førstesingle. Der jongleres med effekter og tempo, og både guitar og synth får plads til at folde sig ud. Det er samtidig tydeligt, at bandet har fundet et mindre aggressivt og rocket udtryk i forhold til det ærgerligt oversete What Went Down fra 2015.

Den lette ”White Onions” krydres med lidt tonser-guitar, og frontmand Yannis Philippakis vokal-pisker tempoet op og bandet frem. ”Syrups” har en mørkere tone, og i takt med at den insisterende bas driver nummeret frem, bliver stemningen mere og mere intens og klaustrofobisk. ”Sunday” har en blødere, organisk klang og peger tilbage mod bandets Total Life Forever fra 2010. Der er mange retninger, men det hænger sammen.

Catchy, komplekst og artsy, men faktisk ikke svært tilgængeligt, trods solide mængder ko-klokke og marimba. Vi venter spændt på del 2.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA