x
Claus Hempler: Kuffert Fuld Af Mursten

Claus Hempler
Kuffert Fuld Af Mursten

ANMELDELSE: Bittersøde refleksioner fra crooneren. Nu på dansk.

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er ingen overraskelse, at Claus Hempler har lavet et stilfuldt og gennemført album. Men det er noget overraskende, at det er på dansk. Claus Hempler er nemlig mere end bare cool som den engelsksprogede og mørkrandede crooner og har begået to fremragende soloalbum med egne sange.

Ved at springe ud i det danske sprog bliver han nemlig nødt til at sænke paraderne. Og her går sangskriveren sandt at sige planken ud. Sangene handler nemlig om Claus Hempler, og han skriver selvbiografien uden filter og med en ferm og afmålt poetisk pen. Ved de første gennemlytninger bliver det næsten for meget Claus Hempler, men i sin egen selviscenesættelse blomstrer sproget og livets refleksioner, der handler om alt det tabte og uforløste i et liv og en karriere, der efterlod Claus Hempler alene på perronen.

Med eminente fraseringer, der smager på hvert et enkelt ord og ulastelige melodier er Kuffert fuld af mursten særdeles vellykket. Lyt blot til den stærke ”Lang lang dans” om at indtage det hele uden omtanke, og den endelige overgivelse i den snigende blues ”Vejen frem”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA