Nyhed

CLAUS HEMPLER: Min næste plade skal være anderledes end min seneste

Hempler tager nye sange med på landevejen i april og maj, men du skal være hurtig, hvis du vil høre ham

Det er efterhånden 33 år siden, en 20-årig Claus Hempler albumdebuterede med bandet Fielfraz. I 2019 genopfandt han sig selv som fremragende, dansksproget sangskriver på albummet Kuffert fuld af mursten - og gav ved samme lejlighed et større interview til GAFFA.

Nu er der så godt nyt til fans af den 53-årige fynbo. Han har nemlig annonceret en lang række solokoncerter i foråret '24 - inklusive hele seks aftener på Hotel Cecil i København. Og man kan se frem til at høre både sange fra Kuffert fuld af mursten og en række endnu uudgivne sange ved de kommende koncerter.

For selvom vi ganske vist stadig venter på en opfølger til Kuffert fuld af mursten, har sangskriveren ikke hvilet på laurbærrene siden den kritikerroste udgivelse for fire år siden. 


- At der er gået tid siden den sidste plade kan man jo tolke, som man vil. Det er ikke nødvendigvis udtryk for total stilstand. Der kan jo også ligge det i det, at der foregår en eller anden sorteringsproces. Det er ikke fordi, at jeg har manglet idéer eller nye sange. Jeg har sådan set rigtig meget materiale, afslører Hempler overfor GAFFA og uddyber:

- Ens udgivelsesfrekvens er også et spørgsmål om temperament. Nogen har det sådan, at de skriver et antal sange hen over eksempelvis et år – og så udgiver de ”årets høst.” Man skriver, sender det ud – og så kan man forholde sig til på et senere tidspunkt, om det egentlig var godt nok. Jeg siger ikke, at den ene måde er bedre end den anden. Men mit eget temperament er nok mere til at smide flere ting væk undervejs i processen, siger Hempler og tilføjer:

- Jeg er også blevet mere bevidst om, at det keder mig helt sindssygt, hvis jeg har følelsen af at lave den samme sang flere gange. Det kan man jo så komme til alligevel, men det er en anden sag. Men jeg vil gerne bestræbe mig på at undgå at lave en plade, som gør det samme som den sidste, siger Hempler.


Claus Hempler på scenen i Aarhus, februar 2020. Foto: Stefan Kjær Olsen
Claus Hempler på scenen i Aarhus, februar 2020. Foto: Stefan Kjær Olsen

Udover den fortløbende selvkritik er der også mere konkrete forhold i Hemplers privatliv, som har skubbet sangskrivningen i baggrunden de seneste par år. Han blev far for anden gang for to år siden. ”Jeg er blevet småbørnsfar igen, og det har også fyldt lidt her i en periode,” lyder det karakteristisk underspillet fra Hempler:

- Jeg har en lille søn, der bliver to her til december. Det har jeg forsøgt at bruge noget tid på. Jeg har jo også en stor datter, der er atten, så det er jo også min anden runde. Og jeg kan egentlig meget godt lide ideen om at være den ældste far, når man henter et daginstitution. Indimellem er folk i tvivl om, hvorvidt det nu er bedstefar, som henter i dag – det her jeg det fuldstændig afslappet med, lyder det fra den modne småbørnsforælder og stærke sangskriver.


Hempler indleder rækken af solokoncerter i Drantum Forsamlingshus den 24. februar og besøger herefter en lang række danske byer henover foråret, inden han runder af med den sidste af adskillige ekstrakoncerter på Hotel Cecil i København den 5. juni. De to oprindeligt annoncerede koncerter i hovedstaden blev udsolgt på kort tid. Du kan se den fulde turnéplan her.

Gammel travhest træder i karakter

ANNONCE