x
TopGunn: 1991

TopGunn
1991

ANMELDELSE: Ørehængere i tilbudsgult

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

TopGunn har lavet penge og sikkert også lidt damer på musikken, siden han brød lydmuren med 2011-årgangen, der fik en eksplosiv berømmelse med Kidd og resten af lyddrengene. Siden har han nærmest været garant for streaminghits og ungdommelig slackerfame. Hvordan kommer man videre fra det? Svaret fra hr. Oliver Gammelgaard Nielsen selv virker til at være: Fortsæt i samme spor.

Det betyder numre som “Familie”, der føles bedaget med simpel marimba-instrumentering, en uinspireret omgang autotunet “lav penge” og lunkne scorelinjer fra en discount-Drake klædt fra top til tå i tilbudsgult. Vi kommer rundt om lommefilosofier om mobilafhængighed, kærestesorger og det søde liv, eller som AutoTune-crooneren udtrykker det, “jeg mener, hvad jeg fucking går og siger”.

TopGunn er ikke specielt interessant at høre på i lang tid, men har til gengæld et godt øre for gæster, der giver 1991 lidt mere pondus. Benjamin er sammen med TopGunn de nye “Nik Og Jay” med masser af humoristiske punches fra især Benal-rapperen, der drejer et utal af velkendte linjer fra hitduoen. Og der bliver kopieret fra DJ DMD's gamle undergrundshit med pusherslang om “25 Lightere” sammen med Lord Siva, der er et godt match til at ramme de rigtige radiobølger.

Den originale lyddrengede charme er sikkert og effektivt udskiftet af rendyrket popmusik tilsat en knivspids bas – og ikke mindst ligegyldigheder fra de karikerede Citybois. TopGunn har selv fortalt, at 1991 er lyden af nætter i København - så er det en hovedstad, der står i stampe og som ikke udfordrer sine indbyggere. Trist.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA