x
The Cranberries: In the End

The Cranberries
In the End

ANMELDELSE: Posthum udgivelse ærer smukt Dolores O'Riordan

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 26.04.2019
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sidste år blev sanger og sangskriver Dolores O'Riordan fundet død på et hotelværelse. Ikke mindst hendes udtryksfulde vokal var det særlige aftryk på The Cranberries' sange, der ofte skildrede det personlige mørke med en melodisk lethed. Dolores O'Riordan led af en bipolar sygdom, og det bar hendes sange tydeligt præg af.

Bandet var i gang med optagelserne til albummet, der er færdiggjort med demoindspilningerne af Dolores O'Riordans vokaler. Og albummet har The Cranberries' velkendte tænding. Sangene skifter mellem det mørke udtryk, som gjorde dem store med sangen ”Zombie” og så mere letflyvende sange. De lægger karakteristisk fra land med den inciterende ”All Over Now”, hvor Dolores O'Riordan vokal falder blødt og lindrende, mens dæmonerne får fuld spilletid i den overbevisende ”Wake Me When It’s Over”.

In the End er på alle måder en smuk hyldest til Dolores O'Riordan, og der er tydeligvis lagt lidt ekstra kræfter i at få hendes vokal til at være den lysende ledestjerne på en række sange, der gerne handler om at finde en vej i mørket.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA