x
Jenny Wilson: Trauma

Jenny Wilson
Trauma

ANMELDELSE: Årets modigste album?

GAFFA

Album / Gold Medal Recordings
Udgivelse D. 12.04.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Som søsteralbum til sidste års stærke Exorcism rammer Trauma endnu renere i sin dæmonuddrivelse og kunstneriske bearbejdelse af Jenny Wilsons voldtægt.

Det er hård kost, men det føles bidende nødvendigt, når Jenny messende beretter om situationens grufuldheder (”när du satt på min rygg låg jag platt, var jag still, du tog tag, strumpbyxorna slet du av”) til en melodi og et beat, man ikke kan lade være med at nikke med hovedet til. Det er i den grad en spaltet oplevelse, og som lytter er man hele tiden tvunget til at tage stilling til, hvad det egentlig er, man får ind ad øregangene.

Flot flankeret af dirigent Hans Eks imponerende arrangementer og med Johannes Berglund i medproducerstolen betræder Jenny Wilson nye musikalske stier, og hendes hudløse tekster på modersmålet ætser sig ind i lytterens forestillingsverden på en måde, der kræver et vist mentalt overskud for at kunne lytte til pladen.

Som kunstner giver hun mere af sig selv end nogensinde før – prøv selv at lytte til ”Händelsesförloppet” og forbliv uberørt, nej vel? – og rent musikalsk når hun nye højder. Trauma er på én gang smuk, rædselsvækkende og udfordrende, men mest af alt er det et rystende stærkt og modigt album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA