Nyhed

Jenny Wilson giver tre danske koncerter – med nyt album i ryggen

GAFFA.dk – alt om musik

Det selvransagende album Mästerverket udkommer 1. oktober

Svenske Jenny Wilson er på vej med et nyt studiealbum og tre danske koncerter. Albummet får titlen Mästerverket, udkommer 1. oktober og bliver hendes syvende album og det andet på svensk. Koncerterne finder sted i Vega i København 1. december, på VoxHall i Aarhus den 21. januar og på Studenterhuset Aalborg 22. januar 2022.

“'Mästerverket' er mit mest selvransagende og nøgne værk. Spørgsmålet, der stilles, er: 'Hvordan kunne det gå, som det gjorde?' Pladen er en rejse gennem den fortvivlelse, ensomhed og udmattelse, jeg følte efter et turbulent årti. Men den beskriver også en stræben efter at have det godt, at stole på, at livet kan vende, hvis man tør give det en chance," fortæller Jenny Wilson i en pressemeddelelse og fortsætter:


"De 11 sange er indspillet som livesessions på klassisk manér: piano, sang, trommer og bas. Jeg var træt af at sidde alene i små kælderrum med hundredevis af spor og indviklede produktioner. Nu ville jeg have det ud af kroppen – og fremfor alt ville jeg være omgivet af mennesker. Jeg ville lade teksterne stå endnu mere i fokus og få sounden til at afspejle og rette sig ind efter deres hverdagsnære indhold. Jeg har skrevet disse tekster uden attitude og omsvøb på mit modersmål. Mere rent bliver det ikke!"

Første single udkommer den 20. august og har titlen "Ge mig nåt starkt".

Det siger ikke så lidt, hvis det kommende album bliver Wilsons mest selvransagende værk. Hendes to forrige album, Exorcism (2018) og det svensksprogede Trauma (2019), tager nemlig udgangspunkt i en selvoplevet voldtægt. Begge album har fået flotte anmeldelser – Trauma fik eksempelvis de maksimale seks stjerner af GAFFA.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Årets modigste album?

Billetsalget er netop begyndt via spillestedernes hjemmesider.

ANNONCE