x
Tårn: Første halvdel af en bevægelse

Tårn
Første halvdel af en bevægelse

Første kærligheds-halvleg

GAFFA

EP / Nordic Music Society
Udgivelse D. 24.05.2019
Anmeldt af
Esben Suurballe Christensen

Med kærligheden, den gamle valnød som omdrejningspunkt, udsender Tårn første halvdel af en bevægelse – og det fulde album, der lander til efteråret.

Skal vi ikke starte med at slå fast, at stjerneregnen havde været endnu mere omfattende, havde Tårn udsendt seks sange i den popmæssige kvalitet som radiofrontløber og åbner på denne ep, ”Farver og vanvid”. Her løfter de spæde synths, guitarmelodien og vokal i samklang os op forbi kærlighedens bjergtinder og hen til det farvel, der altid er uundgåeligt i et brud. En mesterlig popsang.

Efterfølger ”Omkuld” kan også hel del med sin åbenlyse James Blake-dub-minimalisme og et omkvæd, der kaster introvertheden over bord og søger fællesskabet. Det samme kan ”Stivner”, der har drømmende fremdrift i tempo, melodi og omkvæd.

Herefter går der lidt kvalitetsmæssig stilstand i den. ”Intet ondt” og ”Blå stjerne” er ikke på samme niveau som deres søstre og brødre. Førstnævnte lyder lidt ligegyldig, og sidstnævnte smider popsløret langt væk og dubber den i alt for overdreven grad. Et eksperiment, der skulle være forblevet i laboratoriet.

Men de tre første sange i første halvleg med Tårn gør dem favoritter til at vinde hele kampen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA