Nyhed

Her er wekendens 11 essentielle koncerter

GAFFA.dk - Alt om musik

Nu er du næsten nået igennem hele ugen, så kan du godt tillade dig at begynde at tænke på weekenden – og ikke mindst, hvilke koncerter du ikke bør gå glip af og stadig kan nå at få billetter til. Her er GAFFAS anbefalinger til weekendens 11 essentielle koncerter.

 

TORSDAG DEN 21. SEPTEMBER


Love Shop, Godset i Kolding (spiller også på Train i Aarhus den 22/09 og Bygningen i Vejle 23/09)

I starten af året udsendte Love Shop deres nyeste album ”Risiko” og fulgte op med en danmarksturné i marts. De spillede flere anmelderroste koncerter, GAFFAs anmelder gav dem 4 stjerner for at være ”mere end bare flotte at kigge på”, og nu vil Jens Unmack og co. forsøge at fortsætte med at etablere deres ry som et af landets bedste og mest medrivende livebands, når de igen rammer de danske landeveje.


 

Tårn, Slagelse Musikhus (spiller også i Kedelhuset i Silkeborg 22/09 og i Bygningen i Vejle 23/09)

Inden for blot et år har den dansksprogede indietrio udgivet to albums og er nu godt i gang med deres anden danmarksturné. De fynske drenge har efterhånden vokset sig til et selvsikkert liveband, og sidst GAFFA besøgte en af deres koncerter, kvitterede vi med fire stjerner og skrev blandt andet at ”Tårn vinder på den originale front og det også i kraft af, at sættet var væsentlig mere uforudsigeligt i udtryk og liveudgaver.”

 


The Sandmen, Bygningen i Vejle (spiller også i Vershuset i Næstved 22/09 på Voxhall i Aarhus den 23/09)


The Sandmen er et rockband, som elsker at spille live, og koncerten i Vejle er blot den første koncert på bandets turné, som bliver deres længste turné i 15 år. Da de gav koncert på Tinderbox sidste år, kaldte GAFFAs anmelder Torben Holleufer med fem stjerner koncerten for en ”intens seance”.

 


Barselona, Posten i Odense (spiller også på Platform 4 i Aalborg 23/9)

Barselona er historien om to efterskolevenner, Rud Aslak og Rasmus Theodor, der allerede inden de udgav deres debut-ep ”Drengepop” tidligere på måneden havde gjort sig bemærket med tre uofficielle mixtapes på Soundcloud.

Inden ep’en udgav de unge og charmerende drenge deres første single ”Pige og dreng” tilbage i juni, og blot få uger efter indtog de Rising-Scenen på Roskilde Festival.

 


FREDAG DEN 22. SEPTEMBER


Wangel, Tøjhuset i Vejle (spiller også på Radar i Aarhus 23/09)

Peter Wangel giver kærligheden videre, når han turnéer med sit andet album ”Reasons”, hvor han med elektroniske beats og sprøde synths blandt andet behandler de spørgsmål, der trænger sig på, når han som bipolar skal være far. Det handler om at give noget videre, både kærligheden og måske den psykiske sygdom.


 

LØRDAG DEN 23. SEPTEMBER

Tori Amos, DR Koncerthuset (få billetter)


Den amerikanske sangerinde, sangskriver og pianist Tori Amos har netop udgivet sit 15. album "Native Invader" og tager i den forbindelse på turné, hvor hun også kommer forbi Danmark. Til koncerten vil hun spille numre fra det nye album, men hun undgår nok ikke også at komme forbi et par gamle favoritter som "Cornflake Girl" og "Silent All These Years". Den klassisk uddannede musiker var sidst i Danmark i 2015, hvor hun fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

 


Barbue 2017, Huset-KBH

Spillestedet Barbue genopstår for en aften. I den anledning spiller fire bands, der hver især var med til at præge Barbue, da stedet var et af de hotteste spillesteder i København. På aftenen kan man opleve NRG, How Do I, City-X og Whife Escape, der alle er gendannet til lejligheden og hver spiller tre-fem sange. De fire bands spænder stilmæssigt fra garagepunk til støjpop, men alle arbejder med et mix af støj og melodier på forskellige måder, og de var alle med til at gøre Barbue til et sted, der både var rart og udfordrende.

 


 

Clap Your Hands Say Yeah, Lille Vega

Sidst indierock-bandet Clap Your Hands Say Yeah skulle have holdt koncert i Danmark, brød deres tourbus ned med motorstop på vej fra Amsterdam, så koncerten måtte aflyses. De seneste år har frontmand Alec Ounsworth været alene om projektet, og han gør denne weekend et nyt forsøg på at få tourbussen hele vejen til København med det seneste album ”The Tourist” i baglommen.

 


Rave the House Down, Falckstationen i Odense


Falskstationen i Odense har været en ikonisk bygning siden 70’erne, men i forbindelse med et nyt projekt skal bygningen nu rives ned, og det udnytter diskoteket Slagteriet til at holde musikfesten Rave the House Down. Det bliver en grå og rå betonfest, akkompagneret af beats fra blandt andet Ecstasy Kalaha, Blanko og AXRG & Leker.

Rave the House Down blev sidst afholdt i 2014 i den nu nedrevne Cinemaxxbygning, hvilket du kan se et klip fra herunder.


 

SØNDAG DEN 24. SEPTEMBER

The Drums, Pumpehuset


Det Brooklyn-baserede band The Drums (billedet) lyder af sol og sommer, når de spiller deres 60’er-inspirerede, surferpoppede postpunk. Da de gav koncert i Danmark i 2010 lød opfordringen fra forsanger Jonathan Pierce: ”Dans og ha’ det sjovt – I kan umuligt se lige så åndssvage ud som os”. Det bliver forhåbentlig også tilfældet, når Pierce og resten af The Drums vender tilbage til Danmark i weekenden.

 


Sting, Royal Arena

Den tidligere Police-forsanger er leveringsdygtig i hits fra 70’erne, 80’erne, 90’erne og til dels 00’erne, og nu, hvor han turnerer med sit seneste album "57th & 9th" fra fra 2016, kan man også forvente liveversioner af hans nye sange, når han besøger Royal Arena. På touren spiller Sting med en trio af livemusikere og får desuden besøg på scenen af en særlig gæst, nemlig sin søn Joe Sumner, der også har udgivet sin egen musik med bandet Fiction Plane.

Sidst Sting gæstede Danmark spillede han til Smukfest og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder, for en stærk, men uoverraskende koncert. Måske kan han overraske lidt mere, nu hvor han har flere nye sange med sig.

 


Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:


21. september: Noah, Folkets Hus, Struer (spiller også Slagelse Musikhus 22. september og Viften, Rødovre, udsolgt begge steder)

23. september: Efter Brylluppet, musical med musik af blandt andre Tim Christensen og Mads Langer, Musikhuset Aarhus (spiller tirsdag-lørdag til og med 14. oktober)

23. september: Robert Forster, Jazzhouse


ANNONCE