x
Gilli: Kiko

Gilli
Kiko

Kører hitmaskinen på pumperne?

GAFFA

Album / Disco:wax
Udgivelse D. 13.07.2019
Anmeldt af
Anders Hjortskov

De seneste fem år har Gilli ikke være til at skyde igennem – med eller uden skudsikker vest. Rapperen udsender sit første egentlige album nede fra den spanske solkyst, og det kan høres: mere sex, flere skattefordele og færre pistoler i hans univers. 

Gillis evne til at lægge sine hooks, så streamingtjenesterne går i selvsving, er der ingen tvivl om. “Langt væk” smyger sig om lytteren, og han slipper af sted med et “nanana”-omkvæd, der er lækkert melodisk. “Vai Amor” er velsagtens sommerens største hit med sin smittende trommerytme, der nægter at sidde stille. Men den rumperystende “Culo” er et overraskende take på en sydlandsk part to med mere smæk i bagen og besøg fra en oplagt Branco og viser, at Gilli bare bliver ved med at være en hitmaskine. 

Dog er der tegn på træghed og genbrug af idéer, selvom fokus er skiftet fra den franske poprap til de nyere spanske tendenser. Et helt album giver også plads til dovne sange som “Principperne” eller “Yde for at nyde” om loyaliteten og pengene, der ikke ændrer på tingene. “Ny dag, men det er samme rutine,” får Gilli sagt, mens han skåler i dyr champagne – det kan han blive ved med lidt endnu.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA