x
Go Go Berlin: The Ocean

Go Go Berlin
The Ocean

ANMELDELSE: Go Go resten af verden

GAFFA

Album / Mermaid records
Udgivelse D. 23.08.2019
Anmeldt af
Jens Dræby

Det må være svært at holde med dansk rockmusik. Det virker, som om mange danske bands ynder at følge i sporene på de britiske grupper, der frådende kaster sig over synths. Det er bare, som om de danske bands ikke rigtigt gider forfine elguitaren først. Det er med andre ord svært at vide, hvorfra man skal vurdere den nye plade fra Go Go Berlin, der som Minds of 99 har smidt næsten alle rocktendenser med en afgørende undtagelse: Christian Viums bragende vokal.

Fra et rent popperspektiv har gutterne fra Silkeborg begået deres bedste album til dato. Med en tæskedyr og alsidig produktion lader bandet nu til at kunne lave lige den sang, de gerne vil. Fra Blue Vans Søren Christensen, der får Vium til at lyde som Benefits' Ilanguaq Lumholt på den episke "Love Me" til en besynderlig Empire of The Sun-pastiche på "Utah" også produceret af Christensen. 

Der er tale om elegant pop, der hele tiden formår at sætte lidt kant på selv de mest banale koncepter. "Desert" leger med kor, og igen lægger Vium barren højt for, hvad der skal til for at lave en banger. "Never Fall in Love" bliver for lalleglad med nogle kunstige trommer, der er kvart i Crystal Fighters' hysteriske lyd.

Der er ingen tvivl om, at den nye lyd, der er mest tydelig på "Reasons" og singlen "Here Comes the Darkness" med medrivende hooks af kunstige blæsere kommer til at definere bandet Go Go Berlin fremover. Når de indtager resten af verden med en musik, der er imødekommende og aldeles omfavnende, somme tider for omfavnende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA