x
The Flaming Lips: The King's Mouth

The Flaming Lips
The King's Mouth

Frem med konfettien – The Flaming Lips er spændende igen

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 19.07.2019
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Efter en årrække med prætentiøse, melodifattige udspil og hovedløse coverplader vendte Wayne Coyne og co. med 2017’s Ocsy Mlody delvist tilbage til noget af det, der gjorde, at vi alle sammen elskede dem omkring årtusindeskiftet. Sange som "How??", "The Castle" og "We A Family" fik i hvert fald undertegnede til at genvinde troen på, at det måske trods alt var for tidligt helt at afskrive The Flaming Lips som 'has beens', og heldigvis er The Kings Mouth endnu et skridt i den rigtige retning.

Wayne Coyne er atter begyndt at skrive fængende melodier, at flette sin skrøbelige falset omkring, og lyden er som at blive svøbt i et hundetæppe på en kold sommernat – varmt, favnende og let kradsende.

Historien om den døde konge med den magsike mund tager en kende overhånd i forhold til selve musikken. Numrene bindes fint sammen af Mick Jones’ (The Clash, red.) fortællerstemme, om end de små intermezzoer fylder lidt for meget i forhold til de egentlige sange, der er albummets styrke.

Med perler som "The Sparrow", "How Many Times" og det flotte afslutningsnummer "How Can A Head" er det imidlertid næsten som om bandet er lige så inspirerede som i perioden omkring Yoshimi Battles The Pink Robots. Jeg tøver i hvert fald ikke med at kalde nærværende album for deres bedste siden netop den plade. Velkommen tilbage!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA