x
Foals: Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2

Foals
Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2

Mathrock og muskel-indie på imponerende del 2

GAFFA

Album / Transgressive
Udgivelse D. 18.10.2019
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Årets andet album fra Foals i deres husk-nu-backup-serie spiller fra start med musklerne. Man kan stadig høre art- og mathrocken på ”The Runner”, men pulsen er tungere og mere aggressiv og slægter mere 2015's What Went Down på. ”Black Bull” svigter heller ikke sin potente titel, og Yannis Philippakis går næsten Muse- eller Biffy Clyro-style i sin energiske bjæffen. ”Wash Off” har en lettere guitarklang, men der er stadig kraft bag riffs'ene og det hektiske tempo.

”Like Lightning” lyder, som om Oxford-drengene har taget en brydekamp med amerikansk garagerock, og hvor Part I, der udkom i marts i år, var let og legende, er denne runde mere lige på og hård. ”Dreaming Of” peger dog tilbage i Foals-bagkataloget med skæve temposkift og en blødere og mindre kantet lyd, hvilket foldes helt ud på den 10(!) minutter lange lukker ”Neptune”, hvor de to universer splejses sammen som et musikalsk janushoved.

Part II er mere tilgængelig, mere in-your-face, men ikke mindre interessant, og de to dele klæder på alle måder hinanden, også som ét helstøbt dobbeltalbum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA