x
Magi fra musikalsk legende

Midge Ure, Amager Bio, København

Magi fra musikalsk legende

Anmeldt af Ulrich Lauridsen | GAFFA

Midge Ure er en musikalsk legende. Hans virke som sanger, sangskriver, guitarist, keyboardspiller og producer rækker langt ud over det normale, og han må kunne se tilbage på sin karriere med en vis tilfredshed. Aftrykkene er mange.

Han begyndte som guitarist og sangskriver i bands som Rich Kids, Slik, Visage og kortvarigt Thin Lizzy, inden han blev hentet ind i Ultravox, da John Foxx forlad dette band. Ultravox havde på det tidspunkt udgivet tre album med begrænset succes, men Ure tilførte åbenbart præcist den magi, der skulle til, for med albummet Vienna satte han sammen med Billy Currie, Warren Cann og Chris Cross en milepæl i britisk musikhistorie.

Selvom albummet aldrig endte på toppen af hitlisten (dens højeste placering var en tredjeplads) blev det Ultravox’ vej til den succes, som de op gennem firserne høstede og senere i 2009 ved gendannelsen. Gendannelsen skete delvist for at fejre 30-års jubilæet for Vienna, og nu her ti år efter fejrer Midge Ure igen albummet på sin The 1980 Show-turné, hvor hele albummet spilles fra start til slut.

Denne gang ikke med Ultravox, men med tre indhyrede musikere på trommer, bas og keyboards (samt violin selvfølgelig) og med Midge Ure selv primært som guitarist og sanger. Selvom årene har pillet noget af Ures vokale formåen, kan den 66-årige skotte fortsat skabe magi med Vienna.

Efter at have varmet godt op med en god håndfuld Visage-numre – herunder naturligvis kæmpehittet "Fade to Grey" – og en instrumental-version af "Yellow Pearl", som da det udkom blev sunget af Thin Lizzy-sangeren Phil Lynott, gik koncerten ind i "Astrodyne", åbningsnummeret fra Vienna, og herfra føltes det næsten, som om hvert nummer overgik det forrige i en støt stigende kurve hen mod det store klimaks, nemlig titelnummeret "Vienna", der blev leveret med stolthed og den magi, publikum var kommet for at opleve. Alt var godt, men også "New Europeans" og "Mr. X" bør fremhæves – ikke blot fordi de var publikumsyndlinge og derfor selvfølgelig høstede kæmpe bifald, men også fordi de blev fremført perfekt.

Live-arrangementerne var tro mod de originale versioner, og med næsten samtlige detaljer fra pladen kunne publikum sammen med bandet hylde Vienna uden forstyrrende elementer og opdateringer, og det var præcis det, alle, der var i Amager Bio denne aften, var kommet for.

Efter "All Stood Still" og dermed Vienna rindede ud, afsluttede Ure koncerten med fire andre Ultravox-numre. Først med det knapt så kendte "Passionate Reply" og "Dancing With Tears in My Eyes", som publikum via sociale medier havde valgt og til sidst med "The Voice" og "Hymn", som vel nok er Ultravox’ to bedste numre ud over Vienna-albummet.

Selvom ikke alle numre var fra 1980, blev koncerten en tæt ved perfekt hyldest af Ures eget musikår i 1980, hvor han ikke blot udsendte Vienna, men også stod bag Visages første album og turnerede med Thin Lizzy. En velfortjent og veludført hyldest til en musikalsk legende, som man kun kan have den varmeste sympati for.

Sætliste:

Visage and more:

Yellow Pearl

Visage

Blocks on Blocks

The Dancer

In the Year 2525

Mind of a Toy

Glorious

Fade to Grey

Vienna-albummet:

Astradyne

New Europeans

Private Lives

Passing Strangers

Sleepwalk

Mr. X

Western Promise

Vienna

All Stood Still

Valgt af publikum:

Passionate Reply

Dancing With Tears in My Eyes

Encore:

The Voice

Hymn


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA