x
Go Go Berlin vandede koncert-ørkenen

Go Go Berlin, Tivoli, Plænen

Go Go Berlin vandede koncert-ørkenen

Anmeldt af Keld Broksø | GAFFA

En times koncert med Go Go Berlin mellem klokken 19 og 20 i et Tivoli, der i sin ukendelighed tenderede tomhed, var nok til at virke som vand til en koncertørken. Alt blomstrede op. Humøret, livsglæden og den rytmiske hjertebanken, som får et fællesskab foran og bagved scenen til at fungere i takt.

Go Go Berlin har i dekaden siden starten i Silkeborg slået sit navn fast som værende sin helt egen.

Udgangspunktet var den mere fræsende, melodiske rock, mens koncerten i aftes også havde plads mere poppede og endda funky riffs.

Over det hele strålede Christian Viums hyperstærke vokal, som lader bandet slippe af sted med også de mere enkle udtryk – uden det hele virker for simpelt. Ganske enkelt fordi både sanger og melodierne holder.

Og fordi bandet som helhed kan levere en koncert med sikkerhed, erfaring og overblik. Når lyden så helt usædvanligt for Tivoli også sidder lige i skabet, ja, så begynder en helhed af en megagod koncertoplevelse at tegne sig.

”Raise Your Head” stod for mig som aftenens højdepunkt – en gedigen rock fællessang, som viser bandet, når det er bedst – også i den lange syrede outro, hvor musikken ikke er til fals for hverken højeste eller laveste fællesnævner. Man tillader om- og smutveje, hvor det som publikum handler om at hænge på.

Flot!

”Castles Made of Sand” virkede stemningsfuld… og stille. Ganske lige som ”Love Me,” der er den insisterende, episke ballade med stemmepragten rullet fuldt ud, men rock – nej!

Også i ”Here Comes the Darkness” – brager stemmen igennem. Groovet er næsten funky, men tilnærmet poppet i sin ligefremhed (og det er ikke negativt ment.)

Anders Søndergaards orgel + synths – samt Christoffer Østergaards trommer fungerede som den mørtel, der holdt sammen på murværket. Stabilt, understøttende og effektfuldt uden at være prangende. Det var ganske kendetegnende for hele dette sympatiske setup, at der ikke var meget overflødigt flødeskum. De samplede a-go-gos m.m. blev heldigvis også holdt på et minimum, som selv en puritaner som mig kunne leve med.

Seneste og tredje album fra 2019, The Ocean, har slet ikke fået den opmærksomhed, som det burde med Go Go Berlins egen, opdaterede lyd. Christian Vium fortalte selv, at Tivoli-koncerten var nummer to (!) i år. Og det for et band, som normalt har 100+ koncerter om året. Jamen, når Tivoli kan med afspritning, siddende publikum, afmærkede afstande på bænkene med mere, ja, så er der ingen grund til, at jazztemplet Montmartre er tæt på at gå konkurs og rock/metal-krypten High Voltage er på vej til det – på linje med flere andre spillesteder.

Koncerter behøver (i denne tid) ikke være nattefester med hovedet under armen. (Vi sluttede jo kl. 20). Go Go Berlin viste med al tydelighed, hvilken kulturskat, som myndighederne er ved at sætte over styr med alt for rigide restriktioner, der tænker mere i forbud end i løsninger. Hvor er du henne, kulturminister?

Sætliste:

1. OCEAN
2. GO ON
3. GIMME YOUR
4. NEVER FALL IN LOVE
5. DESERT
6. INTERMEZZO
7. CASTLES MADE OF SAND
8. RAISE YOUR HEAD
9. HERE COMES THE DARKNESS
10. LOVE ME

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA