x
Future Islands: As Long As You Are

Future Islands
As Long As You Are

Synthpopbandet med den virile vokal lyder som sig selv på solid sekser

GAFFA

Album / 4AD
Udgivelse D. 09.10.2020
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

Baltimore-bandet Future Islands fik deres store gennembrud, da de i 2014 gav en intens optræden i David Lettermans talkshow med sangen ”Seasons (Waiting on You)”, men da havde de allerede udsendt fire album. Nu er de klar med deres sjette, og de har stadig ikke ændret deres grundingredienser nævneværdigt.

Musikken er fortsat melodisk synthpop med tydelig 80’er-inspiration i tangentlydene på en bund af pumpende el-bas, ret minimalistiske trommer, meget lidt guitar og så med Samuel T. Herrings stærke og yderst ekspressive og alsidige vokal i forgrunden. En umiskendelig signaturlyd for bandet, der ikke lyder som meget andet end sig selv.

Som noget nyt er den tidligere livetrommeslager Mike Lowry blevet indlemmet som officielt medlem af gruppen og har også bidraget til sangskrivningen, uden at trommerne af den grund har fået en mere fremtrædende plads. Det er stadig vokalen og tangenterne, der fører ordet. Tonen er måske lidt mere optimistisk end vanligt, for eksempel på uptempo-numrene ”For Sure” og ”Waking”, der også hører til blandt albummets stærkeste sange.

”When you say ’us’ / You make me trust”, lyder det på førstnævnte sang, mens sidstnævnte ikke bør lyttes til på en motorvej, hvis man ikke vil overskride fartgrænsen. Begge numre er i øvrigt kendetegnet ved uimodståelige synth-temaer, som får skyerne på himlen til at omdanne sig til solskin, mens man lytter.

I den mere afdæmpede ende finder vi den håbefulde ”Moonlight” og den vemodige ”Thrill” om at føle sig på vej ned i afgrunden, mens albummet ender på en forholdsvis afklaret tone med den potente ”Hit the Coast” om at pakke sydfrugterne og bilen med alle ens ejendele, når kæresten siger, det er slut. Inklusive de gamle kassettebånd, som kæresten i øvrigt ikke brød sig om, som Samuel T. Herring konstaterer i en af sine generelt velskrevne tekster.

På sangen ”I Knew You” får han i øvrigt elegant refereret til et af sine ældre numre, ”Long Flight": "He drove all night to find you / I think that you knew / He'd drive all night / Cuz all all that you sighed / Was, "what if ‘Long Flight’ was about you?" / But it was and it was about you too".

Future Islands genoprinder ikke ligefrem sig selv på As Long As You Are, men de har begået endnu et solidt udspil, som fans vil elske, og nye lyttere kan sagtens begynde her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA