x

TTC
Ceci N'Est Pas Un Disque

TTC: Ceci N'Est Pas Un Disque

GAFFA

Album / Big Dada / VME
Udgivelse D. 08.04.2002
Anmeldt af
Mark Dalhoum Pedersen

Franskmændene har for alvor styr på det dér rap-lort. De har i efterhånden flere år stået bag udgivelser, som kan hamle op med og endda overgå nogle af de bedste amerikanske produkter. Tag f.eks. Iams L’Ecole du Micro D’Argent, soundtracks'ene til Taxi og Comme Un Aimant, Akhenatons seneste, brilliante soloplade og talrige parisiske udgivelser. Yup - franskmændene har ‘nuff heat til den røv!
TTC’s Ceci N’Est Pas Un Disque('Dette er ikke en plade') er dog noget helt andet, end hvad man er vant til at høre fra den franske rapscene (hvis gruppen overhovedet tilhører denne!). Den består af trippede beats, hvorover gruppens medlemmer rapper/digter med skabede stemmer og mærkelige flows om alverdens ting og sager.
Ved første gennemlytning lyder det en smule plat og ret gimmicky, men efterhånden bliver man grebet af den særprægede stemning og begynder at nikke lidt med ho’det til de syrede, men energiske produktioner. Det samme kan siges om det lyriske indhold. Først virker det, som om der bare laves sjov og ballade og leges med ord, men lytter man nærmere efter, finder man ud af, at TTC rent faktisk har en del på hjerte.
Ceci N’Est Pas Un Disque er ikke en typisk rapplade og er ikke beregnet til dem, som foretrækker traditionel og simpel hiphop. Den er til dem, som er åbne over for en anderledes, lidt mere kompliceret oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA