x

Neil Young
Are You Passionate?

Neil Young: Are You Passionate?

GAFFA

Album / Warner
Udgivelse D. 08.04.2002
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den gamle rockgubbe Neil Young er kommet i det romantiske hjørne på Are You Passionate?, hvor titlen vist skal tages alvorligt. Der er ikke meget tordenguitar på albummet, der rammer en blød og underspillet soullyd og er indspillet med både Booker T & The MG's og Crazy Horse som backingband. Det er Booker T & The MG's, der er den dominerende backing på albummet, som hovedsageligt helliger sig de simple sangkonstruktioner, der tøffer adstadigt af sted med Neil Youngs karakteristiske guitarspil som farvelægning. At Neil Young mener det alvorligt med passionen, høres tydeligt i sangene, hvor han ofte synger henført i falset.
Det fungerer fint i titelsangen, hvor Frank 'Poncho' Sampedros rugende guitarspil giver vokalen og den lette melodi et godt modspil, men det er kun i den næsten 9 minutter lange Goin' Home, at Crazy Horse for alvor folder sig ud i en flot sang, der rigtig spiller med musklerne, og Neil Young giver slip på sig selv.
Der er også 11. september-sangen Let's Roll, som er en hyldest til de flypassagerer, der satte sig op imod kaprerne og omkom. Her er selve historien langt mere interessant end den ikke særligt vellykkede sang. Ellers er Are You Passionate? lidt en mellemvare, der bestemt ikke rammer ved siden af, men mest er gjort for hyggens skyld.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA