Nyhed

NOSTALGI I NYE KLÆDER: Neil Young genfortolker gamle sange på nyt akustisk album

Young har allerede delt de første tre numre som forsmag på albummet

Trods en alder på 77 år er Neil Young langt fra færdig med at udgive musik. Tværtimod. I næste uge, den 3. november, lander en 50-års jubilæumsversion af albummet Time Fades Away fra 1973. Og nu udgiver Young så endnu en række sange fra sit massive bagkatalog.

Det drejer sig om i alt 13 numre, som får nyt liv på albummet Before and After. Et album, der genfortolker originalerne i en ny, akustisk version. Young har allerede delt de første tre numre som en forsmag på albummet, der udkommer den 8. december. Det drejer sig som sangene ”I’m the Ocean”, ”Homefires” og ”Burned”.

Foruden jubilæumsalbummet og nu det nye akustiske album udgav Young også for et par måneder siden albummet Chrome Dreams. Et album, der tilsyneladende var blevet væk, efter det blev indspillet i perioden mellem 1974 og 1977.


Neil Young lagde senest vejen forbi Danmark for fire år siden, da han i 2019 spillede koncert på Tinderbox. GAFFAs Espen Strunk var begejstret og kvitterede med fulde seks stjerner til gode, gamle ”Onkel Neil”.

”Det er 23 år siden, jeg selv hørte manden live første gang – men indimellem bliver de gode gamle dage mindre vigtigt, og nu’et træder i forgrunden. Måske er det endda noget af det, som karakteriserer de rigtig store.”

”I aften på Fyn ser Neil Young – unægtelig, og uundgåeligt – ældet ud under den sorte kasket. Og leverer så alligevel en koncert, som på respektindgydende vis minder os om det indlysende rigtige og vigtige i Youngs opfordring, i aftenens forrygende finale: Keep on rockin’ in the free world,” lød konklusionen i anmeldelsen.


Lyt til de tre første numre på Before and After

KLASSIKEREN FYLDER TREDIVE: Da Neil Young forligede sig med selv at blive en ”Old Man”


ANNONCE