x
Black Rebel Motorcycle Club: Take Them On, On Your Own

Black Rebel Motorcycle Club
Take Them On, On Your Own

Black Rebel Motorcycle Club: Take Them On, On Your Own

GAFFA

Album / Virgin
Udgivelse D. 18.08.2003
Anmeldt af
Erik Barkman Petersen

Sidste års Black Rebel Motorcycle Club-debut, B.R.M.C., var ret beset en anakronisme. Sådan havde ingen spillet støjrock i snart ti år - og det herskede der egentlig almindelig tilfredshed med. Men den amerikansk-engelske trio formåede at sparke liv i den halvglemte engelske shoegazer-lyd ved at tilføje de kønsløse guitarflader et råt, medrivende rockdrive. Og resultatet var et af årets bedste album.
Take Them On, On Your Own ligger på mange måder i naturlig forlængelse af sin forgænger. Ingredienserne er stadig følsom shoegazer-støjrock på den ene side og fandenivoldsk proto-punk på den anden; My Bloody Valentine møder Stooges, om man vil. Men hvor sovsen skilte en del på den småbrogede B.R.M.C., er Take Them On, On Your Own mere homogen: De svævende og æteriske numre er mere rockede nu - og de rockede numre mere svævende og æteriske.
Her er færre eksperimenter - vi får ingen a capella-introer eller mumlende samples - og færre numre, der fanger opmærksomheden ved første lyt. Men forsiden af medaljen er, at Take Them On, On Your Own er et mere modent album end debuten. Black Rebel Motorcycle Club er kun blevet bedre af at turnere verden tynd: Guitarspillet er endnu mere sanseberusende intenst og opfindsomt nu, og basspillet er en Peter Hook værdigt. Hvad der mistes i umiddelbar slagkraft, vindes i tekstur og detaljer. Fra den isnende dystre Ha Ha High Babe til den psykedelisk drømmende And I’m Aching er Take Them On, On Your Own en rig, varieret og varig nydelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA