x
Bevar Christiania: Bevar Christiania

Bevar Christiania
Bevar Christiania

Bevar Christiania: Bevar Christiania

GAFFA

Album / Copenhagen Records
Udgivelse D. 01.06.2004
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Christiania-albummet fra 1976 står stadig som moderen til den politiske støtteplade i Danmark med den mildt sagt udødelige slagsang I Kan Ikke Slå Os Ihjel. Nu er den gal igen, som Gnags synger på Bevar Christiania, der er en tiltrængt moralsk opbakning til den truede fristad.
Albummet indeholder sange af både dem fra dengang og nyere danske kunstnere, og en genindspilning af I Kan Ikke Slå Os Ihjel med en nyskrevet intro af Jokeren. Men der viser sig ingen nyklassiker som Kim Larsens Det Er En Kold Tid, selv om det paradoksalt nok er Kim Larsen, som giver det mest vekommende indslag med den reflekterende I Og For Sig. Ellers er det Christianias nutidige brugere som Jokeren og Clemens, der virkelig har noget på hjerte. Rap fra hjertet, hash og frihed er linket her.
Albummet er forudsigeligt nok en lovprisning af forskelligheden, og der bliver sunget en del om ukrudt og vilde blomster. Af musikalske rariteter bydes der på et dansksproget Saybia, og Savage Rose har fundet tilbage til det danske sprog, uden at nogle af dem virker overbevisende. Bevar Christiania er mest hygsom støttekultur, og det er vel forskellen på 1976 og i dag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA