Hr. Pedersen & O. J.: Mol For Millioner

Hr. Pedersen & O. J.
Mol For Millioner

Hr. Pedersen & O. J.: Mol For Millioner

GAFFA

CD / Whoever/Tundra Records
Udgivelse D. 13.10.2005
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der var engang en særling fra Lyngby, der udsendte en underlig skive på et nyt selskab med titlen En Stynet Strejfer. C. V. Jørgensen hed han. Ikke andet. Nu kommer dette projekt som et ekko 30 år senere, og forsangeren og poeten, der præsenteres her, hedder simpelthen ... hr. Pedersen. Og hans tekster og messende sang er et stykke dansk originalitet, der i samarbejdet med den gamle Østkyst Hustlers-bagmand O.J. har udmøntet sig i et værk, der ikke har sin lige. En på alle måder finurlig ting, der emmer af modenhed og i tempoet stikker ud og imod enhver ensretning. Jeg tænker Tom Waits, eller Cohen, eller Lynggaard i Quote Unquote-perioden, og så alligevel ikke, for der er noget helt originalt ved dette udspil, der vokser og vokser for hver gennemlytning.
Tjek denne tekstbid ud fra beretningen om bandet Trio Diablo: "De finder en puls, der dunker i blod/i mørket, der vælter bag hi-hattens fod/de spiller en sang og de drikker en rus/de skriger om natten i tåbernes hus."
Her er rigtigt gode sange i åbneren Interesseret, den helt pragtfulde De Tre Gæster, i den spøjse Partymix eller den besættende Ocean.
Alt i alt et album, der overhovedet ikke er farvet af tidens retninger, men som tør læne sig tilbage i sin egen verden. Et væld af gode sange, der sætter sig i én som en besættelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA