x
Sugababes: Tivoli, København

Sugababes, Tivoli, København

Sugababes: Tivoli, København

Anmeldt af Simon Boertmann Brüel | GAFFA

Foto: www.ryming.dk

På Tivolis hjemmeside kan man læse, at Fredagsrock med over en halv million besøgende sidste sæson er Danmarks største musikbegivenhed. Ud over at det er en temmelig kreative udlægning, når der er tale om mere end tyve begivenheder, siger det noget om Tivolis kvalitetskriterium for fredagskoncerterne.

Haven var proppet til randen fra den forreste række foran Plænens scene og hele vejen til balkonerne uden på koncertsalen, da Sugababes udgjorde et af sæsonens udenlandske hovednavne. Dengang Sugababes brød igennem for fem år siden med det funky og melodisk skæve "Overload", havde de den smule flabede kant, der skilte dem ud fra All Saints og resten af tidens pige-popgrupper. De tre unge veninder havde en fælles kærlighed til UK garage og dance, som gjorde deres musik til et interessant alternativ på pop-scenen.

I Tivoli var der kun en af de tre tilbage, men varemærket ”Sugababes” er holdt i live ved hjælp af to typecastede nye medlemmer, som ser endnu sødere ud end de oprindelige veninder. De tre briter sang rent, dansetrinene var synkrone, og vejret var godt. Men hvor var det dog kedeligt. Hittene blev afleveret og de tusindvis af familier på udflugt og teenagere på idoljagt kunne sige ”been there, done that”. Nogen stor kunstnerisk oplevelse var det ikke. Men for Tivoli er succesen hjemme, når forlystelsesparken bliver omdannet til et gedemarked, så abonninerne må tro, at dommedag har ramt haven.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA