x
Marie Fisker : Start! Festival, 3-scenen, Den Brune Kødby, København

Marie Fisker , Start! Festival, 3-scenen, Den Brune Kødby, København

Marie Fisker : Start! Festival, 3-scenen, Den Brune Kødby, København

Anmeldt af Nynne Hein Møller | GAFFA

Marie Fisker har i de seneste år været en flittig gæst på mange af landets spillesteder - både alene og med de ligesindede Kira Skov og Steen Jørgensen. Efter en ep blev det i foråret tid til hendes "rigtige" albumdebut Ghost Of Love. Og som lovende debutant fik Fisker selvfølgelig plads på Start! Festival. Her bød hun på et yderst afdæmpet og nærværende sæt, som fra første akkord krøb sig helt under huden.

Det smalle, aflange rum suppleret med den lille scene i den ene ende var faktisk en fin setting til Fiskers dystre sange om kærlighed og storbyen. At temperaturen ved den lille scene kom temmelig højt op og medførte adskillige røde kinder, bidrog desuden positivt til den meget nærværende og intime stemning, som Fiskers sange lagde op til.

Fisker er ofte blevet sammenlignet med britiske PJ Harvey, og lighederne er da også til at få øje på. Steen Jørgensen fra Sort Sol medvirker på singlen Good Till Now, og det hedengangne, danske band har efter al sandsynlighed også været at finde i Fiskers pladesamling. Samme dystre, mørke og næsten uhyggelige stemning er i hvert fald til stede i Fiskers musikalske univers.

Det er ikke mange ord, der falder over Fiskers læber imellem numrene, men at vi undværer det til tider irriterende snik-snak, er i denne koncerts tilfælde dejligt. Fiskers dybe, sensuelle og næsten altopslugende stemme taler nemlig fuldstændig for sig selv i løbet af de fine sange, som man ikke kan blive andet end draget af.

Men Fiskers univers er dog ikke lutter mørke skyer og regnvejrsdage. Stemningen fra hendes western-lignende guitar bliver indimellem også brugt til mere rockede og udadvendte riff, som publikum entusiastisk dansede med til.

Med Fisker har Danmark fået en singer/songwriter med et sjældent nærvær, om det så er på cd eller på scenen. Det velspillende, og mindst lige så nærværende band, fungerer optimalt med den intime Fisker i front. Bestemt et besøg og lyt værd på alle de scener, hun vil besøge i fremtiden.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA