x
Lostboy! AKA Jim Kerr: Lostboy! A.K.A. Jim Kerr

Lostboy! AKA Jim Kerr
Lostboy! A.K.A. Jim Kerr

Lostboy! AKA Jim Kerr: Lostboy! A.K.A. Jim Kerr

GAFFA

Album / Playground
Udgivelse D. 17.05.2010
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Hvorfor sanger og sangskriver Jim Kerr har valgt at udgive et soloalbum, er lidt af en gåde. Lostboy! A.K.A. Jim Kerr skiller sig nemlig ikke synderligt ud fra rækken af album med Simple Minds, der stadig er i fuldt vigør. Måske er det et forsøg på at indhente nogle af de kunstneriske mangler, som Simple Minds så udtalt efterlod tilbage i 80'erne, hvor de kæmpede med U2 om at være det store postpunk-band.

Men Lostboy! A.K.A. Jim Kerr på det nærmeste misbruger de gamle dyder med store tunge og kvælende lydflader, mens guitaren hamrer af sted i et stort sus af ekkoer.

Den skotske sanger er ikke bleg for at påberåbe sig patos, men stemmen har aldrig helt kunnet modsvare de store følelsesudbrud, og Jim Kerr kan blive temmelig anstrengende at lytte til i længden.

Men så har den gamle romantiker alligevel fast i noget, når han sætter lidt tempo i melodierne og synger skarpt og kokuseret. Fordums storhed fornægter sig ikke helt, men med to til tre udmærkede sange på Lostboy! A.K.A. Jim Kerr, så holder den ikke hele vejen hjem.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA