x
Fat Freddys Drop: Store Vega, København

Fat Freddys Drop, Store Vega, København

Fat Freddys Drop: Store Vega, København

Anmeldt af Ole Rosenstand Svidt | GAFFA

Humøret var højt i den udsolgte sal søndag aften, da et udsolgt Store Vega tog imod de newzealandske dub/soul/reggae-drenge Fat Freddy's Drop. Netop denne leg med genrer og blanding af forskellige elementer er noget af det, Fat Freddy & co. gør ganske fremragende.

Det syv mand store kult-orkester gik på scenen med et veloplagt smil på læben, og lignede en gruppe, som var klar til at indfri de høje forventninger, der tydeligvis var blandt publikum. De åbnede koncerten med rolig dub-reggae blandet med mundharmonika, fremført af den måske mest energiske trombonist denne anmelder nogensinde har oplevet.

Med lige dele charme, sved og nærvær var blæser-sektionen i FFD en af aftenens helt store oplevelser. Som koncerten skred frem blev den vuggende sal forkælet med blide reggaetoner og den sprøde soulede vokal fra frontmand Joe Dukie.

Overraskende elektronisk dansefest
Men der var også plads til eksperimenterende toner fra Fat Freddy og drengene. Strøm-festivalen, der sluttede lørdag aften med afterparty i netop Vega, havde åbenbart ikke helt forladt bygningen. Midt i den vuggende reggae-trance bandet havde formået at sprede i salen, blev tempoet nemlig for en stund skudt i vejret.

Joe Dukie havde på skift sine bandfæller henne ved en lille elektronisk mixer, der stod ved mikrofonstativet. Og i en blanding af beatbox, saxofon, trompet, tuba og bas blev der skabt et semi-elektronisk Balkan-agtigt beat, der i ti minutters tid udviklede sig til noget der mest af alt mindede om et klub-nummer. Dette fik det veloplagte publikum til at bytte den stille vuggen frem og tilbage ud med vild dans og hop på stedet.

2 timer og 15 minutter
Der var fuld valuta for pengene denne aften i Vega. 2 timer og 15 minutter blev bandet på scenen. Og med numre der i vanlig Fat Freddy-stil snildt kunne strække sig over 15 minutter, var dette ikke et minut for lidt.
Med hits som "The Raft", "Shiverman" og mange andre, plus to særdeles lovende nye numre, leverede Fat Freddy's Drop en fremragende koncert.

Der er god grund til at glæde sig til, at bandets tredje album forhåbentlig snart kommer på gaden, så de har en anledning til at komme tilbage.

Den 6. stjerne beholder jeg på grund af de til tider lidt for lange blæser-forvrængninger og den manglende aircondition i Vegas sal. Men alt i alt var det en fantastisk oplevelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA