x
Praxis: Profanation: Preparation For A Coming Darkness

Praxis
Profanation: Preparation For A Coming Darkness

Praxis: Profanation: Preparation For A Coming Darkness

GAFFA

Album / M.O.D.
Udgivelse D. 01.03.2011
Anmeldt af
Erik Barkman

"Nothing is true, everything is permitted." Sådan lød bassist og producer Bill Laswells fremsynede motto, da han i 90'erne ledte pladeselskabet Axiom Records. Og Laswell er en mand, der praktiserer, hvad han prædikerer.

Profanation leger Praxis-frontmanden med alt fra hiphop, industrial og death metal til dub, funk og jungle. Det lykkes bedre, end man skulle tro, især fordi Laswells legekammerater ikke er hvem som helst. Ud over den blændende guitarist Buckethead og bundsolide Brain på trommer kan Profanation prale af en række celebre gæstevokalister, der sætter en tyk streg under Laswells status i musikerkredse: Iggy Pop, Serj Tankian, Mike Patton.

Alligevel er der noget støvet over Praxis anno 2011 – eller rettere 2008, for bandets nyeste har været et par år undervejs. Fremtiden er ikke, hvad den var i 90'ere. I dag skubber Laswell til barrierer, der allerede har flyttet sig, og hans idéer er ikke længere så radikale, at de kan kompensere for middelmådige kompositioner. Profanation er ikke dårlig, men den burde have været bedre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA