x
Aske Bentzon: Talking Sounds

Aske Bentzon
Talking Sounds

Aske Bentzon: Talking Sounds

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 10.08.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Musikeren og skuespilleren Aske Bentzon er midt i halvtredserne. Kendt af især yngre danskere for sin rolle som hvidklædte Aske i dansk børne-tv's berømte serie, Bamses Billedbog. Kendt af især jævnaldrende danskere for jazzfusionpladen Badminton, som landede på pladebutikkernes diske i 1979 og derfra indtog det ganske land – både via fremragende anmeldelser og betydelige salgstal.

Nu, godt tredive år efter har Aske Bentzon langt om længe udsendt en opfølgende plade, nemlig Talking Sounds, som på mange måder tager over, hvor Badminton slap.

Musikken har samme karakter. Den er instrumental. Taget ud af et jazzfusion-univers. Og iblandet en smule bebop, latin, funk og jamaicansk/cubansk dub.

Badminton havde Aske Bentzon en hel hær af forrygende danske musikere bag sig. På Talking Sounds meget færre. Men tre af musikerne fra Badminton går igen, nemlig Ben Besiakov, Moussa Diallo og Mikkel Nordsø. Eneste nye besætningsmedlem er Klaus Menzer. Det, de fem tilsammen skaber, er imidlertid både funky og forrygende. Talking Sounds er simpelthen et helt igennem vellykket, helstøbt og moderne kunstnerisk værk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA