x
Dream Theater: A Dramatic Turn Of Events

Dream Theater
A Dramatic Turn Of Events

Dream Theater: A Dramatic Turn Of Events

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 12.09.2011
Anmeldt af
Keld Rud

Trods den dramatik og omtale, udskiftningen på trommestolen hos Dream Theater har fået, har tingene stilistisk på ingen måde taget en dramatisk drejning. Bandets oprindelige trommeslager Mike Portnoy savner man ikke på et album, der i den grad peger tilbage på bandets gennembrud Images & Words fra 1992.

Ud over de sædvanlige akrobatiske manøvrer, som bandmedlemmerne foretager i de lange instrumentalpassager, er A Dramatic Turn Of Events' største kvalitet, at vokalmelodierne er stærke og efterlader tydelige spor efter blot få gennemlytninger. Forsanger James Labrie har sjældent lydt så komfortabel og selvsikker som på dette album. Og produktionen er fornem.

Skal vi til gengæld tale om svagheder, så er der et par svulstige ballader, hvor bandets hang til patos, storladenhed og tekster, der har svært ved at rumme deres egen selvhøjtidelighed, får frit løb.

Det er svært at komme uden om, at A Dramatic Turn Of Events er det stærkeste Dream Theater-album længe. Også selvom der er et par skønhedsfejl i form af de nævnte ballader.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA