x
Dino Saluzzi / Anja Lechner / Felix Saluzzi: Navidad de los Andes

Dino Saluzzi / Anja Lechner / Felix Saluzzi
Navidad de los Andes

Dino Saluzzi / Anja Lechner / Felix Saluzzi: Navidad de los Andes

GAFFA

Album / ECM
Udgivelse D. 11.10.2011
Anmeldt af
Ivan Rod

Dino Saluzzi er – ifølge denne anmelder - verdens ubestridt bedste på bandoneon - det lille harmonika-lignende instrument, der er som forbundet med tangoen. Saluzzi er da også umiskendeligt argentiner, men når han som her – og på flere tidligere album – slår pjalterne sammen med den tyske cellist Anja Lechner (med en fortid i Rosamunde Quartet) og i øvrigt sin bror, saxofonisten og klarinettisten Felix Saluzzi, indsniger der sig et element af noget andet og mere i musikken.

Navidad de los Andes er ganske vist en hyldest til Andesbjergene og i den forstand båret af et geografisk afgrænset kunstnerisk udtryk. Og alligevel er der andet og mere i musikken end det argentinske eller latinamerikanske. Der er noget sfærisk, filmisk, mere vidtfavnende. Noget distinkt, næsten kammermusisk, melankolsk. Noget magisk. Internationalt. Noget på én gang enkelt og komplekst. Noget smukt, dragende.

Det er som om albummet rummer noget guddommeligt. Noget åndrigt. Som om, det forkorter vejen fra bjergtoppene til himlen. Som om det er tænkt og udført vertikalt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA