x
Sara Savery: The Diver

Sara Savery
The Diver

Sara Savery: The Diver

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 31.10.2011
Anmeldt af
Signe Bønsvig Wehding

Hun er langtfra debutant på den danske musikscene, Savery. Hun har været en del af People Press Play og Ghost Society og har også samarbejdet med Blue Foundation. Men nu står hun på helt egne pedaler, knapper og tangenter. Altså helt egne. Hun har selv skrevet, indspillet og produceret sin solodebut.

Projektet er imponerende. Ikke bare fordi Savery har formået at skabe et album alene ved egen hjælp, men fordi hun har skabt noget så fint som en særegen lyd. De lyse, spinkle tangenter bærer melodierne, som igen bæres af en brusende understrøm af rytme, effekter og støj. Tydelig, men stadig lige under overfladen ligger Saverys vokal. Svøbt i det altopslugende musikalske univers bevæger den sig mellem druknedød og frisættelse. Nogle gange stemningssøgende, andre -jagende, og effekten bliver drømmende, ind imellem på kanten til søvndyssende.

Det sidste er den overhængende bivirknings-fare for lytteren, når albummet indtages i sin helhed. Men start med Love Remains, det nummer, Helena Christensen har valgt til den nye Chevrolet-reklame, følg op med Angel og trap så langsomt op. The Diver kræver tålmodighed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA