Nyhed

Tankograd udkommer til april

Dokumentar om russisk danseteater udkommer i næste måned sammen med tilhørende soundtrack lavet af Ghost Society-medlemmer

Den danske filminstruktøren Boris B. Bertram har fulgt det russiske dansekompagni Chelyabinsk Dance Theater i tre år med sit kamera. I perioden 2006-2009 rejste han seks gange til byen Chelyabinsk, hvilket der er kommet dokumentarfilmen "Tankograd" ud af. Filmen udkommer om en måned sammen med soundtracket, som er skabt af de to frontfigurer i gruppen Ghost Society.

"Tankograd" følger de to solodansere Masha og Vova i dansekompagniets øvesal og på natklubber, hvor de må arbejde som gogo-dansere for at overleve. Byen Chelyabinsk, der ligger i det vestlige Sibirien, er 20 gange mere radioaktiv end Tjernobyl. Den har en af Ruslands mest yndede dansescener, og "Tankograd" undersøger, hvordan kunsten giver danserne styrke og håb i en by, der gør dem syge. 

Dokumentarfilmen har vundet en række internationale priser, og skabt debat verden over. Senest vandt filmen den nationale dokumentarpris på Moscow Film Festival ArtDocFest i 2010.

Filmens soundtrack er skabt af Tobias Wilner Bertram og Sara Savery, som er de to hovedpersoner i Ghost Society. Desuden er de kendt for deres respektive bands, Blue Foundation og People Press Play. 

Tobias Wilner Bertram er bror til instruktør Boris B. Bertram, og de to brødre har de sidste 10 år samarbejdet om film og musik. Senest har Boris B. Bertram skabt musikvideoen til Blue Foundations nummer "Eyes on Fire", som er en del af soundtracket til filmsagaen "Twilight".  

"Tankograd" film og soundtrack udsendes samlet tirsdag den 26. april via Dead People's Choice/Target Distribution.

ANNONCE