x
Esperanza Spalding: Radio Music Society

Esperanza Spalding
Radio Music Society

Esperanza Spalding: Radio Music Society

GAFFA

Album / Heads Up
Udgivelse D. 15.05.2012
Anmeldt af
Ivan Rod

Esperanza Spalding er en ny spændende komet – en ung amerikansk sangerinde, bassist og komponist, som genremæssigt befinder sig på jazzscenen, men reelt trækker på flere genrer i sit materiale.

I 2011 modtog Spalding – som den første jazzmusiker nogensinde – en amerikansk Grammy i kategorien Best New Artist. Der var altså nogle i USA, der havde opdaget den 27-årige jazzmusiker. Og hvem ved… måske kan hendes nye album, Radio Music Society, bane vejen for et tilsvarende gennembrud på denne side af Atlanten. Chancen er der i hvert fald, for hendes album emmer af originalitet.

Radio Music Society er et vokaljazzalbum, som nok tager afsæt i nutidig amerikansk jazz, men som også åbner genren op med sine klare referencer til underholdning, gospel, bossa nova og soul. Lytter man til et nummer som I Can't Help It, vil man tydeligt kunne høre, at Spalding har en forkærlighed for brasiliansk vokaljazz. Lytter man til det næste nummer, Hold On Me, vil tankerne uvilkårligt blive sendt i retningen af den amerikanske tradition for musicals og underholdningsmusik. I den forstand åbner Spalding op for genrer, som hun efterfølgende smelter sammen på ny.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA