x
Mika Vandborg: Wall Of Books

Mika Vandborg
Wall Of Books

Mika Vandborg: Wall Of Books

GAFFA

Album / Gateway Music
Udgivelse D. 18.02.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er den gammelkendte historie om den evige sideman, der går solo, men aldrig rigtig når sine arbejdsgiveres højder. For guitaristen Mika Vandborg handler det dog ikke om det store gennembrud som solist, men at dyrke sine musikalske referencer og folde sit guitarspil ud på egne præmisser. Og derfor slipper Mika Vandborg bedre fra solistprojektet end mange af sine kollegaer.

Mika Vandborg har sin daglige gang som sikker ankermand i blandt Love Shop, og Wall Of Books er hans tredje soloalbum, hvor han dyrker de klassiske rockkunstnere som Rollings Stones, J.J. Cale og Eric Clapton. Med Mika Vandborgs ret begrænsede sangstemme og et prægnant og flydende guitarspil lægger han sig kraftigt op ad sidstnævnte.

Wall Of Books er ikke blot en teknisk opvisning fra den stilsikre guitarist, men en fin lille musikalsk rejse i ikke mindst den blues- og fusionsinspirerede afdeling. Og selvfølgelig med store mængder guitarspil, som albummet igennem er fint doseret. På den måde lukker Mika Vandborg ned for lir og giver plads til de let melankolske melodier.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA