x
Illdisposed : Copenhell, Hades

Illdisposed , Copenhell, Hades

Illdisposed : Copenhell, Hades

Anmeldt af Morten Thornvig | GAFFA

Trods næsten 25 år på bagen er Illdisposed uden tvivl Danmarks stærkeste kort inden for den tonstunge dødsmetal.

Og fredag aften på Copenhell satte dødspatruljen med den storgryntede Bo Summer i front en fed streg under, at de fortsat har masser at byde på.

Også selv om Summers jyske rableri mellem numrene, bortset fra et par spydige hilsener til NorthSide, var stort set uforståelige. For bandet lod heldigvis for det meste musikken tale for sig selv.

Præcis som de har gjort siden 1997, hvor bandet udgav klassikeren "There's Something Rotten In The State Of Denmark."

Bandet fik både støvet et par af de helt gamle klenodier af, men luftede også en række hårdslående sange fra nyere plader som "Burn Me Wicked" og "The Prestige", som faktisk virkede til at sætte en del mere gang i brydekampen foran scenen.

Numre som "Throw Your Bolts" og "Stop Running" kan bestemt måle sig med bandets ældre klassikere, og Aarhus-bandet virkede da også opsat på at vise, at de ikke er stoppet med at lave stærke skiver.

Kritikere vil måske mene, at det kan være svært at skille bandets numre fra hinanden, når de bliver stuvet sammen i et relativt kort sæt, som det var tilfældet fredag aften.

Og bandet har da også trods et par enkelte justeringer holdt sig nogenlunde til samme opskrift siden debuten i 1993 trods talrige udskiftninger blandt medlemmerne.

Bo Summer har dog været samlingspunktet siden dag 1,og det var da også primært den tætbyggede kampvogn af en forgrowler, der trak det sidste stik hjem og sørgede for, at Illdisposeds optræden på Copenhell endte med at blive en godkendt fadølsfest.

Men trods en lille arbejdssejr, så forlod man koncerten med fornemmelsen af, at Danmarks førende dødsveteraner aldrig rigtig kom helt op i gear. Det virkede til tider lidt tungt, og det er nok kun de forreste troende, der med hånden på hjertet kan indrømme, at de blev blæst helt og aldeles omkuld.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA