Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Fra Rickie Lee Jones over Magtens Korridorer til Chris Brown – og Distortion Festival, og meget mere

Den første sommerweekend er over os – og den bliver dejligt varm – og traditionen tro er der på denne tid af året masser af spændende koncerter både ude og inde. Vi har fundet de 11 bedste, som der stadig er billetter til. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

 

TORSDAG DEN 2. JUNI


København:

Distortion Festival

Den store københavnske festival er i fuld gang – torsdag er den på Vesterbro, og fredag og lørdag på Refshaleøen. Læs GAFFAs guide: 11 essentielle navne, du skal høre på Distortion

 

Aarhus:


Rickie Lee Jones, Train


Den dobbelte Grammy-vinder Rickie Lee Jones gjorde i juni 2015 comeback med sit første album i seks år med nyt materiale, anmelderroste "The Other Side of Desire". Forleden spillede hun i Amager Bio, hvor GAFFAs anmelder Ivan Rod tildelte hende hele fem stjerner og blandt andet skrev følgende:

”Da Rickie Lee Jones gik på scenen i Amager Bio tirsdag aften genskabte hun igen-igen sit eget repertoire, så numre fra debutalbummet, "Rickie Lee Jones" fra 1979, til numre fra det nyeste album, "The Other Side of Desire", fra 2015 vitterligt forekom revitaliserede, nye og naturligt sammenhængende. Min konklusion: Rickie Lee Jones har ikke bare en stadig trang til at forny sig, hendes sange er også usædvanligt langtidsholdbare. Og hun kan få dem ud over scenekanten, så man efterlades forslået og imponeret.” Læs hele anmeldelsen her

 


 

FREDAG DEN 3. JUNI

København:


Tiesto, Tivoli, Plænen, København, 3. juni

Tiësto er blevet udnævnt til ”The Greatest DJ Of All Time” af MixMags læsere og #1 DJ af musikmagasinet Rolling Stone. Han har været hovednavn på de største festivaler i verden og er fast dj på natklubben Hakkasan i Las Vegas, hvor 7000 mennesker fester hver lørdag. Stjerner som Kanye West, Katy Perry og Coldplay har nydt godt af hans remixes, og i 2015 vandt han en Grammy for sit remix af John Legends "All of Me". I 2015 udgav Tiësto nummeret Chemicals med vokal af danske Thomas Troelsen, og det blev et hit på P3 og Voice.

 


Aarhus

Illdisposed, VoxHall

Illdisposed har siden dannelsen i 1991 markeret sig som et af Skandinaviens største dødsmetal-bands og har da også udgivet ikke færre end 13 album. Sammenholdt med bandets utallige turnéer, der gang på gang har budt gruppen at turnere Europa tynd, men som også har bragt bandet til så fjern en destination som eksempelvis New Zealand, giver det sig selv, at vi har med en særdeles rutineret gruppe at gøre.

 

Lars H.U.G., Tivoli Friheden


Veteranen fik et massivt comeback i 2014 med sit første dansksprogede album i 22 år, ”10 Sekunders Stilhed”. Det er sangene herfra og fra de tidligere dansksprogede album ”Kysser Himlen Farvel”, ”Kopy” og ”Blidt Over Dig”, du kan glæde dig til at høre i Friheden. Romantiske pop- og rocksange med poesi og kant og et fremragende band med blandt andre den tidligere Sort Sol-guitarist Peter Peter i en vigtig rolle.

 

Odense:


Tedeschi Trucks, Odense, Amfiscenen, 3. juni


Den anerkendte, Florida-baserede bluesgruppe Tedeschi Trucks Band gæster Danmark.

Ægteparret Susan Tedeschi og Derek Trucks lagde hver især deres solokarriere på hylden tilbage i 2010 og dannede sammen Tedeschi Trucks Band på hele 11 musikere og har siden cementeret sig som et af de helt store navne inden for bluesgenren. 

Derek Trucks, bandets ene grundlægger, er at finde som nummer 16 på musikmagasinet Rolling Stones liste over verdens 100 bedste guitarister, mens Susan Tedeschi har været nomineret til hele seks Grammy-priser. Sammen har orkestret vundet en Grammy for deres debutalbum ''Revelator'' i kategorien Best Blues Album tilbage i 2012.

 

Esbjerg:


Esbjerg Rock Festival


26. årgang af Esbjerg Rock Festival byder på musik på tre scener i Vognsbølparken. EnergiScenen byder på de store rock- og popnavne, eksempelvis Anastacia, Dizzy Mizz Lizzy, Andy Bell fra Erasure, KrebsFalch, Love Shop, Johnny Madsen, Richard Marx og Mike + the Mechanics, mens 90's Joyride-scenen sætter fokus på nogle af de ypperste pop- og dancenavne fra 90'erne, såsom Drömhus, Culture Beat, Sash! og Vengaboys. Eldoradoteltet har fået et kraftigt løft i 2016. 80'er-poppen – som leveres af kendte dj's med TV2's Thomas Kristensen i front – får følgeskab af livemusik med News med Nadia Stein og Rocazino.

 

 


LØRDAG DEN 4. JUNI

Odense:

Magtens Korridorer + Go Go Berlin + Velvet Volume, Amfiscenen


Et særdeles erfarent rockband, et semi-etableret ditto og en ung, fremadstormende rocktrio er sammensætningen denne aften, og det burde ikke kunne gå galt. Glæd dig til at synge med på hits som Magtens Korridorers ”Lorteparforhold” og ”Picnic (på Kastellet)”, Go Go Berlins ”Raise Your Head” og ”Electric Lives” og nyd Velvet Volume, som blandt andet fik stående ovationer til GAFFA-Prisen 2015 og P6 Beat Rocker Koncerthuset 2015.

 

Warehouse Festival, Slagterigrunden


Den elektroniske Odense-festival er gået fra tre dage til én, men har til gengæld fået tre scener. Blandt de optrædende navne finder vi Morten (tidligere kendt som Morten Breum), Snavs, Faustix og Nonsens, og så er festen vist reddet.

 

SØNDAG DEN 5. JUNI


København:

Chris Brown, Forum

Den amerikanske r&b-stjerne Chris Brown kommer til Danmark for første gang i fire år. Chris Brown fik for nylig sin sjette nummer 1 på Billboards R&B/Hip-Hop-liste, med sit seneste album "Royalty" fra december 2015. Albummet fik også en tredjeplads på Billboard 200-listen. Det er syvende gang, at Chris Brown debuterer i top ti på Billboard 200-listen.

  

Sønderborg:


The Corrs, Mølleparken, Sønderborg, 5. juni


Efter mere end 10 år væk fra scenen har de fire irske søskende Andrea, Sharon, Caroline og Jim Corr, som tilsammen udgør The Corrs, fået blod på tanden og giver nu en enkelt koncert i Danmark.

Gruppen slog igennem tilbage i 1995 med debutalbummet "Forgiven, Not Forgotten", som strøg til tops på hitlisterne.

Med deres klingende keltisk inspirerede folk-pop tog The Corrs verden med storm og formåede at sælge over 30 millioner plader samt turnérede verden over i 15 år, inden de i 2005 trak sig tilbage.


Efter gendannelsen gav The Corrs deres første optræden i Londons Hyde Park sidste år, og nu vender de altså blikket mod Danmark, nærmere bestemt Sønderborg.

Inspirationskilderne for gruppens musik kommer fra kunstnere som The Eagles, The Police og Fleetwood Mac, og deres vokalharmonier trækker spor tilbage til The Carpenters og Simon & Garfunkel.

 


ANNONCE