x
Junior Kelly: Piece Of The Pie

Junior Kelly
Piece Of The Pie

Junior Kelly: Piece Of The Pie

GAFFA

Album / AL.TA.FA.AN Records
Udgivelse D. 12.04.2013
Anmeldt af
Henrik Bæk

Jamaicanske Junior Kelly slog igennem i år 2000 med 'reggae-baskeren' Love So Nice', der med sin pop-reggae appeal holdt flotte salgstal internationalt og med et trylleslag gjorde Kelly verdenskendt i reggaekredse. Siden da har Kelly haft svært ved at opnå samme musikalske succes på trods af at han gennem årene har udsendt flere fine album. Det nye album er det tiende i rækken og det første siden det kritikerroste Red Pond fra 2010.
Produktionen er lagt i hænderne på Anthony Senior fra AL.TA.FA.AN Records på Jamaica og vil helt sikkert falde i smag hos Junior Kellys store fanbase og hos tilhængere af den moderne roots. Med sine altid opløftende tekster, positive rytmer og stadige fokus på at adressere social retfærdighed regnes Kelly en af de vigtigste kræfter i reggae musikken i dag.

Piece Of The Pie fortsætter trenden fra hans tidligere album og er fyldt med sange, der omhandler livet og kærligheden leveret med samme karakteristiske passion og energi, som vi bedst kender Kelly.

Selvom der er tale om et nyt album, så har de fleste af numrene dog været udsendt tidligere enten som singler eller på opsamlingsalbum, hvilket blandt andet er tilfældet med Lots Of Herbs på NowTimes Jah Children rytmen, der stammer tilbage fra 2010.
De fleste rytmer leveres af Firehouse Crew og blandt rytmerne finder vi flere af AL.TA.FA.AN.s tidligere produktioner heriblandt Addicted To Love, Dem A Wonder, Security samt den stærke Kiana rytme med sangen Creator, der er en både stærk og smuk hyldest til Etiopiens tidligere kejser Haile Selassie.

Junior Kelly der for øvrigt har dansk management optræder live på Scandinavian Reggae Festival i slutningen af august.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA