x
Kesha : Nibe Festival

Kesha , Nibe Festival

Kesha : Nibe Festival

Anmeldt af Jan Lambæk Hansen | GAFFA

Blah blah blah. Titlen på et af Keshas hits og beskrivende for hendes såkaldte koncert. Jeg gider næsten ikke skrive anmeldelsen, men her kommer den.

Et punkklædt band indtager scenen, og hvis man ikke kender Keshas forhold til punk, skulle man ikke tro, man nu skulle overvære en popkoncert.

To farverige samuraier med gummisværd supplerer en lige så farverig Kesha, der åbner ballet med "Warrior" – et ganske frygteligt nummer, som heller ikke har nogen effekt på størstedelen af publikum. Allerede nu fornemmer jeg, at det handler mere om show end om musik.

Hun følger op med "Crazy Kids", hendes aktuelle single, og den rykker heller ikke så meget ved de fremmødte. Hendes musik fungerer bare ikke til en koncert. Måske på en stor klub eller til et MTV-event, men ikke på en festival.

AutoTune-effekten er udpræget på hendes sange, men i dag beviste hun, at hun kan synge. Eller det tror jeg. Der var flere gange, hvor jeg mistænkte hende for playback. Guitaristens instrument var vist også trådløst.

En ligegyldig koncert

"Neeb – are you having fun yet?", spørger hun. Svaret er nej. Selv hittet "We R who we R" rykker kun hendes hardcore fans. Resten er bare mødt op for at se giraffen. Faktisk er det røgmaskinerne, der modtager de største jubelbrøl.

Lidt taktklapperi kommer der trods alt under "Blow", men hendes fans bliver først rigtigt revet med, da hun smider sig på scenegulvet og skaber sig så meget, at hun udsætter sig selv for en Janet Jackson "wardrobe malfunction" og må pakke sit højre bryst på plads i sit kostume.

Til de indledende toner af Queens' "We will Rock you" trilles Kesha ind på et spøjst stillads. Nu i nyt outfit. De to mandlige dansere ligeså. Og vi får "Gold Trans Am".

Hun kører videre med "Dirty Love". Under nummeret vimser de to mandlige dansere rundt i slutty dametøj, og det er der intet "dirty" over. Det er heller ikke engang sjovt. Showet fortsætter i samme spor med "Take it Off" oven på en tam historie om et stripklubbesøg... hvor folk blev nøgne. Virkelig? Der skal altså mere til at chokere det frisindede Danmark.

Efter en skødesløs promovering af sit tv-show (sikkert noget lort på MTV), spiller hun helt eksklusivt, angiveligt, et nummer, som pladeselskabet ikke ville have med på det aktuelle album. "But I don't give a fuck", siger hun og spiller så "Machine Gun Love", der i øvrigt er meget tilgængelig på det der internet.

Make it stop!

Under koncerten får jeg til stadighed mere og mere ondt af hendes dansere, der optræder i den ene latterlige mundering efter den anden. Har de ingen værdighed? Nuvel, de griner nok hele vejen til banken.

Heldigvis får hittet "C´Mon" en større del af pladsen rykket med. Det er såmænd også et ganske hæderligt popnummer.

Komplet vanvid

Efter en plat snak om "balls" (=nosser), siger hun noget om en "eyeball" og... jeg kan sgu ikke forklare det. Der var også noget med noget sex. Det hele munder ud i hittet "Blah blah blah". Jeg synes ikke, jeg har hørt andet i den forgangne time.

Så sætter hun sig op i en lille el-drevet børnebil malet i alle regnbuens farver. En virkelig tacky hyldest til homomiljøet. Samtidig "pryder" oppustelige figurer nu scenen, mens de stakkels dansere kommer løbende med hver deres Dannebrog-flag. Et billigt, men effektivt trick. PS. Vi hører "Your Love is My Drug", der efterfølges af storhittet "Tik Tok". Sidstnævnte nummer bliver dog atter spoleret af de tarvelige dansere. Og af crewmembers i dyreudklædninger. En er sågar klædt ud som en penis. Nej, pik! Og alle på scenen går amok. Ja, der er fest på scenen. Som det eneste sted.

Af uransagelige årsager råber en flok Nibe-gæster på ekstranummer. De får deres ønske opfyldt med "Die Young". Og der kommer også et mere, men det hører jeg ikke. Jeg er skredet. Får efterfølgende at vide, at hun forlod scenen med ordene "I hope everyone's having sex tonight". Det håber jeg eddermame også oven på den oplevelse.

Det bliver 0 stjerner herfra. Og hvis it-systemet ikke kan håndtere det, så vil jeg gerne give en enkelt stjerne for den klare og skarpe playback-lyd. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA