x
Holm/Mirland: Europa Machine

Holm/Mirland
Europa Machine

Holm/Mirland: Europa Machine

GAFFA

Album / Audio Visual Algebra
Udgivelse D. 20.05.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Holm og Mirland brænder i høj grad for det, man kan kalde for den klassiske technos lydbillede, hvilket vil sige maskinelle rytmer, simple kompositionsformer og lyden af især analoge synthesizere, hvilket da lige netop også er opskriften på Europa Machine, der i sit udgangspunkt er en ep, men i kraft af et par remix når op på album-længde.

Er man ikke til halvfemsertechno eller lyden af halvfjerdser- og firsersynth, så kan man for så vidt godt stå af allerede her, men kan man nikke ja til en eller flere af ovenstående ingredienser, så er der chance for godt selskab. Musikken er helt igennem instrumental med undtagelse af enkelte vokal-samples og en smule tilklippet gæstesang ved Tonje Terese på et enkelt nummer.

Visse numre læner sig en smule i retning af minimaltechno, mens andre, måske mest i kraft af deres analogbaserede lydbillede, bringer minder om Klaus Schulze eller Tangerine Dream – dog uden de halve timers lange seancer. Formen er her i højere grad technobaseret. Så hvis man er til klassisk analogorienteret technolyd fra før, der gik hardstyle og dubstep i det hele, så er Holm/Mirland et godt bud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA