x

Oneohtrix Point Never
R Plus Seven

Oneohtrix Point Never: R Plus Seven

GAFFA

Album / Warp
Udgivelse D. 26.09.2013
Anmeldt af
Ras Bolding

Bag det noget snørklede kunstnernavn Oneohtrix Point Never gemmer sig den amerikanske solokunstner Daniel Lopatin, som med R Plus Seven udsendes på det i hvert fald engang meget prestigefyldte electronica-label Warp. Og kender man lidt til Warps historie og bagkatalog, så kan man jo give sig til at spekulere i, hvorvidt det netop ér det snørklede kunstnernavn, der har sikret en pladekontrakt med det engelske selskab. Men nok om det.

Musikalsk trækker denne udgivelse på både electronica, ambient og tilmed en smule new age. Alt sammen tilsat lidt smag af klassisk amerikansk minimalisme, sådan i retning af Philip Glass og Steve Reich. Her og der spøger også Klaus Schulze og Ryuichi Sakamoto i baggrunden, måske tilmed en knivspids Ray Lynch i dennes mere mystisk-orienterede øjeblikke.

Så skulle man tro, at her måske er tale om en udpræget retro-orienteret omgang? Tjah. Det er egentlig ikke det indtryk, jeg sidder med. Bevares, man kan sagtens høre referencerne, men jeg synes faktisk, Lopatin er god til at blande de forskellige ingredienser på en måde, hvor egen musikalsk personlighed også bliver en del af ligningen.

Visse numre er nok mere interessante end andre, og hen mod slutningen kommer der måske lidt vel mange langstrakte syntetiske korflader i brug. Om end der rundes godt af med den afsluttende Chrome Country. Og som helhed fungerer albummet generelt også fint, og falder man over det, og har man interesse for electronica af forskellig art, så er det bestemt et lyt værd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA