x
Rasmus Nøhr: Retursekund

Rasmus Nøhr
Retursekund

Rasmus Nøhr: Retursekund

GAFFA

Album / Mermaid Records
Udgivelse D. 06.11.2013
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Den frejdige sanger og sangskriver Rasmus Nøhr har kæmpet med at finde ind til den modne sang og ad den vej blive musikalsk voksen. Det er ikke let, når man bliver landkendt for at være en humørfyldt fætter, der altid er god for en hurtig og finurlig popsang.

Retursekund rykker Rasmus Nøhr et par gevaldige skridt nærmere denne ambition og distancerer sig fra den ikke helt vellykkede forgænger Fra Kæreste Til Grin. Helt basalt har Retursekund en klædelig vemodighed, når længslen efter det levede liv og kærligheden synges ud. Tvivlen er der, men sangskriveren anerkender, at det ikke kan gøre om. Og herfra skriver og synger Rasmus Nøhr med et overskud, der ubesværet siver ud i melodierne.

Retursekund er ikke noget musikalsk festfyrværkeri, men til gengæld har sangene fået mere fylde, og Rasmus Nøhr er ikke bange for at lyde lidt mainstream. Det er derfor et velproduceret album, der i det hele taget hviler på en tro på egne evner.

Men selv om det er en mere alvorlig Rasmus Nøhr, som vi møder på albummet, så er han forblevet tro mod sine egne melodier, der stadig er friske og fremadrettede. Han giver sig bare tid til at stoppe lidt op undervejs. Det er skam dejligt fjollet i Pigerne I Køkkenet, men disse hurtigt fordøjelige sange er i mindretal på Retursekund, der ligefrem forsøger sig med den store popballade i Verdens Bedste Sammen. Jo, Rasmus Nøhr har bestemt skruet op for ambitionerne og rammer helt godt her på sit femte album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA