x
John Newman: Tribute

John Newman
Tribute

John Newman: Tribute

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 14.10.2013
Anmeldt af
Sohail Hassan

23-årige John Newman lever op til sit efternavn, da han som et ret ubeskrevet blad debuterede på musikscenen sidste år, som gæstesanger på Rudimentals hit Feel The Love. Han havde ikke planer om at blive sanger, men det havde ændret sig på kort tid, og nu kommer hans debutalbum, der allerede har smidt moster-hittet Love Me Again (over 60 mio. hits på YouTube) af sig.

Der er da heller ingen tvivl om, at John Newman har en rå soul-vokal og formår at levere sine sange med stor indlevelse og energi. Hans vokal leder tankerne hen på firserlegender som Mick Hucknall fra Simply Redd, Boy George fra Culture Club og til dels Alison Moyet. Sangene er baseret på personlige oplevelser fra et ødelagt forhold, hvilket ikke lyder som en tom floskel, når man hører Newman synge. Man mindes også en hel del om vores egen Lukas Graham. 

Debutalbummet er en hyldest til al den musik, der har inspireret Newman gennem tiderne, og der er en del soul-legender at finde iblandt, men også meget andet end det. Stilen er dog retro-soul gennem hele albummet. Ud over at synge har Newman også været med til at skrive og producere alt på albummet. Der er ingen tvivl om, at Newman har ramt plet med Love Me Again, og numre som Cheating, Nothing og Losing Sleep er glimrende, mens resten af albummet byder på solide produktioner og god lytning, men ikke er stort revolutionerende.

Alt i alt er en ny spire i den moderne britiske soul-muld et velkomment syn, og John Newman har potentialet til at blive til noget stort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA