x
David Bowie: The Next Day Ekstra

David Bowie
The Next Day Ekstra

David Bowie: The Next Day Ekstra

GAFFA

Box / Sony Music
Udgivelse D. 04.11.2013
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Man kan være nok så indædt en modstander af denne type genudgivelser, der typisk finder vej til hylderne op til julehandlen, men det er nu altså svært ikke at gnide sig i hænderne, når David Bowie sender otte spritnye numre på gaden (fem, hvis man medregner deluxe-udgaven af The Next Day, hvor tre af numrene også var at finde) og to remixes, hvoraf det ene er aldeles fortræffeligt udført af ingen ringere end James Murphy.

Heldigvis lugter de nye numre på denne "Extra"-udgave af The Next Day, som også indeholder en absolut seværdig dvd med videoerne til Where Are We Now?, The Stars (Are Out), The Next Day og Valentines Day, ingenlunde af andenrangs-overskudsmateriale. I stedet er der tale om en stak yderst vitale udspil fra Bowies hånd. De kunne sagtens have fundet plads til albummet i første omgang, uden det havde haft indflydelse på kvaliteten – måske endda tværtimod.

Helt i tråd med ånden på The Next Day flasker Bowie kvaliteter og styrker med hilsner til sine mange inkarnationer gennem årene. Atomica er en medrivende og bundsolid rocksang med et hook, man ikke lige ryster af sig, James Murphys over ti minutter lange håndtering af Love Is Lost er helt eminent, instrumentale Plan er et dundrende, mørkt intermezzo mens Like A Rocket Man er en formidabel kantet popsang, som kun Duke'en kan levere dem. Eneste undervældende nummer er I'd Rather Be High i et "Venetian Mix". Ellers har Bowie føjet endnu en flok skinnende perler til sin bugnende sangskat.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA