x
Highasakite: Silent Treatment

Highasakite
Silent Treatment

Highasakite: Silent Treatment

GAFFA

Album / Propeller Recordings
Udgivelse D. 03.03.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Eventyrlig er den første glose, der dukker op i bevidstheden, når man lytter til Highasakites nye plade. Den norske alternative popkvintet disker op med deres andet album Silent Treatment, der fornemt følger op på det ligeledes udmærkede debutalbum, All That Floats Will Rain. 

Der er noget forfriskende over lyden på Silent Treatment, der bygger videre på – og forfiner – gruppens lyd, der virker både dragende, himmelhøj og luftig. Der bliver stadig leget med organiske og rytmiske virkemidler, hvor især forsanger Ingrid Helene Håvik med sine egne malende vokalløb og små melodiske indfald udsmykker Silent Treatment med nogle smukke treats. Parforholdets tveæggede sværd adresseres i den glimrende I, The Hand Grenade, hvor strofen "Yes the real terrorist is me, my love" går igen. Et organisk nummer, der åbner sig med en fantastisk vidde i omkvædet. Blæserne på den fantasifulde Hiroshima giver nummeret en nærmest fysisk karakter med Håviks fine ordbilleder om at kravle igennem jorden og titte hovedet op i Hiroshima.

Silent Treatment er et gennemgribende stærkt og afvekslende album, hvor gode melodier og overlegen sangskrivning får lov til at dominere. Den norske gruppes organiske tilgang bliver suppleret af fornemme forfinede produktioner, der bestemt vil efterlade lytteren både stakåndet og eftertænksom.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA