x

Marie Bergman
Den Mänskliga Faktorn

Marie Bergman: Den Mänskliga Faktorn

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 28.05.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Efter 40 år på scenen og 18 album gør den svenske urkraft status over karrieren. Det gør hun ved at nyfortolke sig selv og sine sange på Den Mänskliga Faktorn, der giver et billede af en ganske imponerende dame, som altid har stået ved sine meninger. Det er stærkt politiske kampsange og smukke kærlighedsballader, der altid tager udgangspunkt i den enkelte menneske. Den menneskelige faktor er nemlig afgørende for Marie Bergmans sangunivers. Her bliver både delt ud af knytnæveslag og blide kys.

Sangene er indspillet akustisk og med Marie Bergmans velkendte piskende melodier, hvor musikaliteten er overvældende, og stemmen benhårdt sætter takten. Hendes sange kommer kun til at stå stærkere i denne udformning, hvor der skæres helt ind til den menneskelige faktor.

De enkle arrangementer får også alvoren længere frem i sangene og lægger en god distance til hendes lidt jubelglade stemning i de stærkt politiske sange.

Den Mänskliga Faktorn er et udtryksfyldt album, der med enkle midler sætter en lang karriere i rette relief og ligefrem tilføjer nye dimensioner. En stærk dame.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA