x
marstal:lidell: d.i.t.

marstal:lidell
d.i.t.

marstal:lidell: d.i.t.

GAFFA

Album / Machinedrops (eget selskab)
Udgivelse D. 28.04.2014
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

De har sendt tre ep'er ud, københavnerduoen Henrik Marstal og Anna Lidell, siden marts 2013, og nu allerede lidt over et år senere kommer deres første album. Eller rettere et delvist opsamlingsalbum med syv gengangere fra ep'erne og seks nye numre.

Tilgangen er også på de seks nye numre det oftest sfærisk svævende, nordisk kølige elektroniske musik, som de har kælet for ved blandt andet at lade New Yorks gader og miljø flyde med i produktionerne.

Det er ofte besnærende lækkert med Anna Lidells kælende Ane Trolle-agtige (Trolle//Siebenhaar) vokal tilsat sprøde basstykker, der sikrer den ellers lyse electronica en bredere spændvidde.

Kuriøst nok kunne man godt hige efter endnu mere fra deres første ep A Dream Machine, som var betagende i sin helhed. Herunder ikke mindst den dejlige på-dansk-sungne hymne I Mit Hjerte Er En Rytme.

Men blandt de nye sange er Violin of Disgrace og The Devil's Howl of Laughter – begge med bly-tung bas – ret fine bekendtskaber, der lægger sig op genren på ep'erne. Og det er stadig ep-sange som Icicles Melting og Machine Drops, der er de største nydelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA