Nyhed

Kvindekamp i ny sang og video

Marstal:lidell markerer Kvindernes Internationale Kampdag med ny sang og video

I forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag offentliggør duoen marstal:lidell en ny sang og video. Fredag aften ved Kvinfos arrangement på Diamanten i København præsenterer de musikvideoen til nummeret "Sista Is the Trigger of the World". Nummeret er skrevet på opfordring af NGO-netværket SistaEnable, der arbejder for kvinders rettigheder i mere end 80 lande.

Bag navnet marstal:lidell gemmer sig Henrik Marstal og Anna Lidell, som på sangen "Sista Is the Trigger of the World" har slået sig sammen med den New York-baserede trombonist Dave "Smoota" Smith (Tv On The Radio, Sufjan Stevens), den irakisk-danske sangerinde Rezwan Farmi og den norsk-danske Julie Hjetland.

Videoen til sangen er instrueret af Barbara Bohr og benytter sig af optagelser fra demonstrationer relateret til kvindekollektivet Pussy Riots oprør i en russisk ortodoks kirke i februar 2012. Sangen og videoen har det formål at signalere, at arbejdet for ligestilling på ingen måde er et overstået kapitel.

Sangtitlen vil nogen måske genkende som et ordspil på John Lennons "Woman Is the Nigger of the World" fra 1972, som han skrev sammen med Yoko Ono. I et interview i 1969 brugte Yoko Ono udtrykket som et billede på den nedslående position, et flertal af verdens kvinder blev fastholdt i.

Sangen indgår desuden på duoens debut-ep A Dream Machine, der udkommer den 22. marts.

ANNONCE