Lana Del Rey: Green Stage, NorthSide Festival 2014

Lana Del Rey, Green Stage, NorthSide Festival 2014

Lana Del Rey: Green Stage, NorthSide Festival 2014

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Hvis man kender lidt til Lana Del Reys live-historik – eller bare har set hendes famøse optræden på Saturday Night Live – kunne man godt have lidt bange anelser for, hvorledes aftenens koncert med den smukke newyorker skulle gå for sig. Heldigvis er det hurtigt klart, at der ingen grund er til bekymring, for da Lana indtager scenen til tonerne af Cola med den mildest talt pudsige linje "My pussy tastes like Pepsi cola", er det med en stærk og sikker vokal, og hun er hurtigt nede blandt publikum for at kysse fans, få taget billeder og endda skrive en enkelt autograf.

Del Rey spiller koncerten som sørgmodig og kølig starlet til perfektion – næsten – for ind imellem bryder hun ud i et smil, så masken krakelerer, og det er faktisk ret befriende at få et glimt af Elizabeth Woolridge Grant bag facaden. Og det er stadig let at lade sig suge ind i hendes unikke pop-noir-univers.

Der spilles op til både band og publikum og der flashes "bad girl"-attitude ved at gøre et udstyrsstykke ud af at tænde smøger på scenen – til publikums udelte begejstring – alt sammen meget effektivt og medvirkende til at forvandle Ådalen til en støvet natklub.

Med de store dådyrøjne lukkede svajes der sensuelt som i trance på scenen under Blue Jeans, og nattemørket kunne næppe have bedt om et bedre soundtrack at gøre sin entre til.

Born To Die får mobildisplayene i vejret, og trods den noget lave lyd ved koncerten, er der stor gennemslagskraft i nummeret. Det adresseres naturligvis, at Ultraviolence er udkommet netop i dag, og vi får titelnummerets historie om afhænighed af et voldeligt forhold i en absolut overbevisende udgave.

Det er kendetegnende for koncerten, at Lana både formår at udvise stor indlevelse i sangene, samtidig med at hun bevarer den kølige distance, der kendetegner dem, og for eksempel fremføres Video Games bag et par hjerteformede solbriller uden at fortække en mine.

"I can't tell you how special it is to perform for you here tonight", lyder det oprigtigt fra scenen, før sidste nummer i form af en formidabel National Anthem gjalder ud over pladsen. Lana forsikrer os for, at hun håber, vi snart ses igen. Den går begge veje!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA